top of page

11. edisyonuyla Mamut Art Project


Türkiye'nin dört bir yanından gelen bağımsız yetenekleri sanat profesyonelleriyle buluşturan Mamut Art Project'in 11. edisyonu, 22 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada Galeri ve Kat 4’de gerçekleşiyor


Mamut Art Project 2024, Sergiden görünüm


Yılda 20.000 kişi tarafından ziyaret edilen Mamut Art Project’in bu yılki jüri üyeleri arasında Salt Programlar Sorumlusu Amira Akbıyıkoğlu Arzık, sanatçı Burçak Bingöl, bağımsız küratör ve yazar Jessica Cerasi, SAHA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Haro Cümbüşyan ve Sanatorium Gallery Yönetici Ortağı Adnan Yerebakan yer aldı.


Beylerbeyi İçecek Pazarlama, Trendyol Sanat ve vitruta'nın eş sponsorluğunda, Arçelik desteğiyle 22 Mayıs Çarşamba günü Yapı Kredi bomontiada’da ve çevrimiçi platformu  mamutartproject.com adresi üzerinden eş zamanlı olarak başlayacak etkinlikte Türkiye’nin farklı yerlerinden katılan 41 sanatçının eserleri sergilenecek.


Yapı Kredi bomontiada’da ziyarete açılacak olan sergide, Adéla Matalová, Ahmet Mert Hasret, Ali Arda Özdeniz, Anıl Can, Arda Cosan, Aurora Tuğçe Aydın, Baran Efe Öztürk, Ben Grosse -Johannboecke, Betül Kotil, Burçin Esin, Burcu Toral, Çağrı Dizdar, Cem Yünür, Defne Parman, Dilan Perişan, Dilay Öğmen, Ece Duran, Ece Erbil, Ece Yalçın, Elif Acar, Emre Taş, Enes Helvacı, Heper Sayar, İlhak Altıparmak, Kübra Su Yıldırım, Merve Karakoç, Merve Zeybek, Mina Havutcu, Mine Kemertaş, Nazif Can Akçalı, Neda Aydın, Özge Akdeniz, Özlem Can, Şafak Kocaoğlu, Şahsenem Altıparmak, Sena Soykök, Serhat Kır, Songül Karakoç, Sude Erkoyuncu, Süreyya Kağan Tekkaya ve Vardal Caniş’in eserleri yer alacak.


Mamut Art Project 2024, Sergiden görünümler


Mamut Art Project 11. edisyonunda çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriyor. Türkiye’de oyuncak sanatı alanındaki üretimlerin yaygınlaşması için kurulan TOYART.IST’in üçüncü sergisi Toykontakt, Bülent Gültek ve MRE küratörlüğünde hazırlandı. Trendyol Sanat'ın desteğiyle Mamut Art Project’de görülebilecek sergide 26 farklı sanatçının oyuncak tasarımını sanata dönüştüren işleri yer alıyor. Sergiye paralel olarak Mamut Art Project'in oluşumu Mamut Limited tarafından oluşturulan özel seçki, Trendyol üzerinden satışa sunuluyor. Trendyol Sanat özel seçkisinde TOYART.IST çatısı altında yer alan Burak Şentürk, Burak Beceren, Bülent Gültek, Can Dağlı, Cihan Gelerli, Cins, Defo, Fatih Öztürk, HAM, Kilink Custom Toys, MRE, Murat Kalkavan, Selin Arısoy (LaserPigeon Toys), Selin Çınar, Tuba Girgiç, Vamk ve Yiğit Yerlikaya’nın karakter tasarımları, popüler kültür ürünlerine mizahi yaklaşımlar ve nostaljik konseptler içeren tasarım oyuncaklar yer alıyor. Türkiye’nin dört bir yanından koleksiyonerler ve oyuncak sanatına ilgi duyanlar, bu özel seçkiyle beraber genç sanatçıların özel limitli edisyon illüstrasyonlarına Trendyol üzerinden ulaşabilecek.

 

vitruta, “responsibly curated for good people” yaklaşımı ışığında, sürdürülebilirlik ve inovasyon konusundaki bağlılığının altını çizen sunumu ile etkinlik alanında yer alacak. Eş zamanlı olarak, 2021 yılında Mamut Art Project’te yer almış Erdal Bilici, markanın Pera mağazasının içerisinde konumlanan ve sanat odaklılığı ile öne çıkan vitruta Space’te yapacağı kişisel sergi ile ziyaretçileri karşılayacak.


Mamut Art Project 2024, Sergiden görünümler


Mamut Art Project, 22 - 26 Mayıs 2024 Tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da

ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

 

Mamut Art Project 2024 ile ilgili duyurulara ulaşmak için mamutartproject.com adresini ziyaret edebilir ve Mamut Art Project sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page