top of page

Sanata, sanatçıya destek için

Bilsart, Daire Sanat, Enka Sanat, İKSV, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Zilbarman'ın sanatçıları desteklemek amacıyla yaptıkları güncel açık çağrıları paylaşıyoruz



Bilsart - Açık Çağrı



Katılım koşulları doğrultusunda video sanatı üzerine çalışan herkesi başvuru yapmaya davet eden Bilsart; bu çağrı ile Seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu belirlenecek yeni bir video işine üretim desteği sağlayacak. Çalışma süresi sonucunda tamamlanan eser, Bilsart’ta Aralık 2024’te sergilenecek.


40.000 TL tutarında üretim desteği sağlanacak seçilen projenin, Bilsart’ta sergilenmesinin ardından bir edisyonu Bilsar Koleksiyonu’na dahil edilecek. Başvuru sahipleri, başvurusunun alındığına dair bilgilendirici e-mail alacak. Seçici kurul, değerlendirme sürecinde sona kalan başvuru sahipleriyle 1 kereye mahsus yüz yüze ya da çevrimiçi görüşme talep edebilecek. Seçilen başvuru sahibi sanatçı e-mail ile bilgilendirilecek. Bilsart, sonucu Instagram hesabı üzerinden de duyuracak.


Başvurular, Erdal İnci, Hülya Özdemir ve Ebru Yetişkin'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek.


Başvuru formuna linkten erişilebilir.


 

Daire Sanat - Açık Atölye Konuk Sanatçı Programı



Daire Sanat, düzenlediği Açık Atölye Programı'yla bir sanatçı inisiyatifi gibi kâr amacı gütmeyen, ticari faaliyet göstermeyen, bağımsız yapıda çalışmalarına devam ediyor. Programa katılan sanatçılar, çalışmalarını, üç ay boyunca, kendi atölye ortamına dönüştürdüğü Daire Sanat’ta sürdürüyor. Her dönem seçilen iki proje üç ay boyunca atölye sürecini Daire Sanat’ın Cihangir’deki mekânında haftanın iki günü ziyarete ve katılıma açık. Katılan sanatçılar program süresi sonunda mekânda düzenlenecek ve üretimlerini paylaştıkları bir etkinlik daveti ile programı tamamlıyorlar.


Son başvuru tarihi 07 Temmuz 2024 olan Açık Atölye Sanatçı Programı’nın Sonbahar Dönemi 24 Eylül – 24 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her dönem farklı bir seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından Eylül 2024’de programa katılacak sanatçıların duyurusu yapılacak.


Başvuru koşulları

Program, herhangi bir sanat pratiği ile uğraşan her yaşta tüm sanatçılara açıktır.

Başvuru belgeleri tek bir pdf dosya ile gönderilmelidir.

Eksik ya da başvuru süresinden sonra gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.


Başvuru için gerekli belgeler

CV + biyografi

Başvuru formu

Portfolyo

Sanatçı görüşü

Proje önerisi (Program süresince üzerinde çalışacağınız proje hakkında bilgi)


Daire Sanat Açık Atölye Sanatçı Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için iletişim:


 

Enka Sanat - Lale Tara Sanat Bursu



ENKA Sanat’ın klasik müzik alanında yetenekli genç sanatçıların yurtdışındaki lisans ve yüksek lisans eğitimlerine destek olmak amacıyla geçtiğimiz sene hayata geçirdiği Lale Tara Sanat Bursu’nun bu yılki başvuru dönemi 1 Haziran Cumartesi saat 10.00’da başlıyor.


Uluslararası arenada kendilerine yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç sanatçıların eğitim hayatlarına önemli bir destek sağlayacak burstan her yıl, açık çağrı neticesinde toplanan talepleri değerlendiren seçici kurulun belirlediği isimler faydalanabilecek. Başvurular 01 Haziran – 05 Temmuz tarihleri arasında ENKA Sanat'ın web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Lale Tara Sanat Bursu ile ilgili bilgi ve başvuru koşulları www.enkasanat.org adresinden takip edilebilecek.


Başvurular Lale Tara Sanat Bursu seçici kurulu (İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Grup Şefi ve aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Solo Flütçüsü Bülent Evcil, Viyolonsel Sanatçısı ve MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dilbağ Tokay, dünyaca ünlü Piyanist ve Besteci Fazıl Say, Piyanist ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Gökhan Aybulus ve ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu) tarafından değerlendirilecek.


Başvuru tarihi: 01 Haziran – 05 Temmuz

Seçici kurul ön değerlendirme tarihi: 06 Temmuz- 16 Temmuz

Mülakat tarihi: 05 Ağustos 2024

Sonuç duyurusu: Ağustos'un ilk haftası


 


İKSV - SaDe



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Mercedes-Benz Türk’ün işbirliğiyle hayat geçirilen SaDe’nin (Sanatçı Destek Fonu), ikinci dönem başvuru tarihi gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 31 Mayıs Cuma 2024 tarihine kadar uzatıldı ve başvuru üst yaş sınırı 35’e çıkarıldı. SaDe, bu yıla özel olarak sadece Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen sanatçıların başvurularına açıldı.  


Görsel sanatlar alanında (resim, heykel, seramik, fotoğraf, cam, illüstrasyon, çizim veya baskı teknikleri) faaliyet gösteren sanatçıları desteklemek amacıyla hayata geçirilen program kapsamında tasarı aşamasındaki projelerle yapılacak başvurular arasından belirlenecek beş projeye 5.000’er avro katkı sağlanacak. Ayrıca genç sanatçılara üretim süreçleri boyunca projelerini geliştirebilmeleri amacıyla, alanında uzman mentörlerle çalışma imkânı sunulacak. Sanatçılar, projelerini hayata geçirirken destek almak isteyecekleri kültür-sanat profesyonelleri, kurumlar ve üreticilerle de bir araya getirilecek.


Bu yıla özel olarak sadece Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen, görsel sanatlar alanında (resim, heykel, seramik, fotoğraf, cam, illüstrasyon, çizim veya baskı teknikleri) faaliyet gösteren, 35 yaş ve altı sanatçılar programa başvurabiliyor.


Başvurular sanatçı ve akademisyen Şive Neşe Baydar, sanatçı Burçak Bingöl, sanatçı Sinem Dişli, sanat alanı yöneticisi ve sanatçı Erkan Özgen ile sanatçı ve akademisyen Evrim Kavcar tarafından değerlendirilecek.


Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgiye linkten ulaşılabilir. 


 

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü - Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu, Seyahat Bursu ve Akademik Etkinlik Bursu



Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE), bünyesindeki Bizans, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet araştırmaları bölümlerine ve “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’na (İMAP) ilişkin çalışmalar yapan araştırmacılara, farklı burslarla maddi destek sağlamaya devam ediyor. İAE’nin “Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma”, “Seyahat” ve “Akademik Etkinlik” kategorilerinde vereceği burslara 1 Temmuz 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

 

İstanbul araştırmaları alanında yenilikçi çalışmaları desteklemek için, yeterliliğini almış bir doktora öğrencisine 2024-2025 akademik yılı için verilecek Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu’nun tutarı 75 bin TL olarak belirlendi. Burs başvurusunu Türkiye veya yurt dışındaki üniversitelerin sosyal ve beşeri bilimler bölümlerinde doktora programına kayıtlı olup yeterlilik sınavını vermiş kişiler yapabilecek.

 

Arşiv ya da saha çalışmasını desteklemek amacıyla verilen Seyahat Bursları’ndan 2024-2025 döneminde  5 araştırmacı yararlanabilecek. Belirli bir araştırma için gerekli arşiv ya da saha çalışması gerçekleştirenlere bu yıl 12 bin TL seyahat bursu verilecek.


Yurt dışındaki konferans, sempozyum, atölye ya da benzeri bir etkinlikte İstanbul araştırmaları alanında tebliğ sunmak ya da panel düzenlemek için verilen 12 bin TL’lik Akademik Etkinlik Bursları’ndan ise 5 yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da bağımsız araştırmacı yararlanabilecek.


Detaylı bilgi için;


 

Zilberman - Genç Yeni Farklı



Zilberman'ın genç sanatçıları desteklemek, onlara görünürlük kazandırmak amacıyla  her yıl düzenlediği Genç Yeni Farklı seçkisi, 2023-2024 sezonun son sergisi olarak Zilberman’ın Piyalepaşa’daki galeri mekânında yer alacak. 


Türkiye genelinde yapılan açık çağrı sonucu yapılan başvurular bu yıl Kulturakademie Tarabya sanat direktörü Lena Alpozan, küratör Melike Bayık, koleksiyoner Latife Bayraktar, sanatçı Neriman Polat ve galeriyi temsilen Gizem Demirçelik’ten oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. İşleri seçilen sanatçılara 4500 TL destek ödemesinin de yapılacağı seçki Genç Yeni Farklı 2024 adıyla 24 Temmuz 2024 – 30 Ağustos 2024 tarihleri arasında sergilenecek. 


Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgiye linkten ulaşılabilir.


All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page