top of page

BASE, 29 Eylül’de Tophane-i Amire’de açılıyor


Bu yıl beşinci kez gerçekleştirilecek olan BASE, 29 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında “rezonans” teması odağında Tophane-i Amire’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında sanatseverlerle buluşturacak olan sergide, 32 üniversiteden 100 yeni mezun sanatçı adayının 114 eseri yer alıyor



Türkiye’deki üniversitelerin resim, heykel, fotoğraf, video, baskı, grafik tasarım, cam ve seramik, geleneksel Türk sanatları bölümlerinden yeni mezun sanatçı adaylarının eserlerini beşinci kez bir araya getirecek olan BASE, bu sene de sanat kariyerinin başındaki sanatçı adaylarıyla tanışabilmek ve onların farklı disiplinlerde özgün yapıtlarını bir arada görebilmeyi mümkün kılıyor.



29 Eylül’de başlayıp 3 Ekim’e kadar devam edecek BASE, Türkiye’nin 42 farklı şehrindeki 75 üniversiteden 1200’e yakın başvuru aldı. 2021 edisyonunda, seçici kurulun değerlendirmesiyle 100 yeni mezun sanatçının eserinin yer alacağı sergi, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde gençlere destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor. Türkiye’nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.



2021 yılı başvurularının; Aslı Sümer, Burak Delier, Çağrı Saray, Defne Casaretto, Derya Yücel, Gülçin Aksoy, Memed Erdener, Melek Gençer, Necla Rüzgâr, Nermin Kura, Nilüfer Şaşmazer, Oğuz Erten, Orhan Cem Çetin, Sarp Evliyagil, Seçkin Pirim ve Serhat Kiraz’dan oluşan çok sesli bir seçici kurul tarafından değerlendirilen BASE’in küratörü Derya Yücel de bu yılki seçkinin bir metafor olarak “rezonans” kavramını merkezine aldığını belirtirken, rezonansın yaratacağı ortak enerjinin şifacı yanının altını çiziyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle; Grundig, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecek olan BASE, eş zamanlı olarak base.ist adresinden de çevrimiçi ziyaret edilebiliyor.

bottom of page