top of page

BASE 2020, “Uzak Yakın” temasıyla başlıyor


Yeni mezun sanatçı adaylarını profesyonel hayata geçişlerinde destekleyen BASE, bu yıl 20-25 Kasım tarihleri arasında Tophane-i Amire’nin ev sahipliğinde ve çevrimiçi platformunda gerçekleşiyor. “Uzak Yakın” teması odağında şekillenen serginin küratörlüğünü Derya Yücel üstleniyor


Türkiye’nin geleceğine ışık tutan yeni mezun genç sanatçı adaylarının eserlerini aynı çatı altında buluşturan “çok sesli” ve “dinamik” sanat platformu BASE’in 2020 seçkisi 76 üniversiteden 1194 başvuru alan BASE’te seçici kurul değerlendirmesiyle toplamda 22 şehir, 32 üniversiteden 102 sanatçının katılımıyla gerçekleşiyor. Tophane-i Amire’nin ev sahipliğinde, resim, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, seramik, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından 117 yaratıcı üretimin yer alacağı sergi, eş zamanlı olarak base.ist web adresi üzerinden de çevrimiçi olarak ziyaret edilebiliyor.


Türkiye’nin yeni nesil sanat dünyasına ışık tutmak, mezuniyetten profesyonelliğe geçiş yapan genç sanatçılara destek olmayı amaçlayan BASE 2020’nin seçici kurulunda, Ayşe Erkmen, Ayşe Umur, Azade Köker, Derya Yücel, Eda Berkmen, Gökşen Buğra, Lalin, Akalan, Leyla Gediz, Meriç Hızal, Moiz Zilberman, Nancy Atakan, Onur Gökalp, Öner Kocabeyoğlu, Osman Erden, Saruhan Doğan, Vahap Avşar, Yusuf Sevinçli gibi Türkiye sanatına yön veren alanında uzman isimler bulunuyor.


T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda ve Digilogue’un dijital sanat partnerliğinde gerçekleşecek olan BASE, sanat dünyasının değerli isimlerini ağırlayacak olan BASE Talks programını da bu yıl ilk defa çevrimiçi platforma taşırken, dileyen herkese diledikleri yerden ilham verici konuşmaları dinleme imkanı sunuyor. 20’yi aşkın panelde yaklaşık 30 konuşmacıyı ağırlayacak olan BASE Talks programı base.ist adresinden canlı olarak takip edilebiliyor. Bu yılki programda Adnan Yıldız, Ali Kerem Bilge, Ayda Elgiz, Berat Işık, Burak Delier, Cins, Çelenk Bafra (SAHA), Derya Yücel, Didem Yazıcı, Elmas Deniz, Ergin Çavuşoğlu, Günnur Ozsoy, Huo Rf, Leman Sevda Darıcıoğlu, Melek Gencer, Melis Terzioğlu, Nermin Kura, Nermin Saybaşılı, Selim Birsel, Serkan Özkaya, Serkan Taycan, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Vahit Tuna, Yekhan Pınarlıgil gibi isimler yer alıyor. Genç sanatçı adaylarına üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma alanı yaratmayı amaçlayan BASE, aynı zamanda sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekleri keşfetmesine aracı olmayı amaçlıyor.


Zaman ve mekân olgularının keskin biçimde dönüşüme uğradığı bu günlerde, dünyayı algılayış ve yorumlayışımızın da değiştiğini belirten serginin küratörü Derya Yücel, BASE’in 2020 seçkisini tanımlayan “Uzak Yakın” temasını, “mesafe” ve “temas”ın hem gündelik yaşam gerçekliğinde hem de sanatta metaforik olarak hiç olmadığı kadar güçlü çağrışımlar yarattığı vurgusuyla açıklıyor.


20-25 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyarete Tophane-i Amire’nin ev sahipliğinde ve çevrimiçi platformunda gerçekleşecek olan BASE 2020’yi ziyaret etmek için, base.ist sitesi üzerinden ziyaret günü ve saat aralıklarının incelenerek önceden kayıt olunması gerekiyor.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page