top of page

Atölye belleği

Hüsamettin Koçan, Atölyesi’nin Belleği ile Bodrum Mausolos Sergi Salonu'nda izleyiciyle buluştu. "Sanatçın atölyesi onun yüreği, beyni ve çağıdır" diyen Koçan’ın sergisi 10 Eylül'de dek ziyarete açık olacak


11 Ağustos 2022 Perşembe günü Hüsamettin Koçan Atölyesi'nin Belleği adlı sergi Bodrum Mausolos Sergi Salonu'nda açıldı. Sanatçının farklı dönemlerinden seçilmiş çeşitli teknikteki işleri kendi de bir hafıza mekân olan Bodrum Mausolos'ta bir ay süresinde yer alacak. Koçan'ın 37 adet yapıtının yer aldığı sergi süresinde sergi mekânında konuşmalar gerçekleşiyor.

Hüsamettin Koçan 12 Ağustos’ta Tamer Levent’le Sanatın Merkezi İnsan odağında yaptığı konuşmanın ardından, 14 Ağustos’ta ise Kıymet Giray’la Sanatçının Atölyesini konuşacak. Konuşmalar izleyiciye açık ve ücretsiz olarak gerçekleşiyor.



Hüsamettin Koçan Fotoğraf: Elif Kahveci


"Sanatçının atölyesi beynidir, kalbidir ve içinde yaşadığı dünyadır. Dönüp dolaşıp tüm bu birikimleri uygulamak için bir mekâna ihtiyaç duyar, o mekân da sanatçının atölyesidir. Bu nedenle de 'Atölyenin Belleği' sergimde tanıklıklarımı izleyiciyle olanaklar ölçüsünde paylaşmak istedim. İzleyici bu sergide daha çok bir gölgeyle, farklı malzemeyle, Anadolu kültürü ile karşılaşacak. Elbette bastırılmış sözler, yalnızlıklar, suskunluklar, korkular ve insanı en derinden anlama çabası bu gölgenin yolculuğuna katılmış olacak." Benim atölyem söz ve malzemenin yolculuğuna tanıktır: "Sanat Tır" projesiyle Diyarbakır, Van, Erzurum, Bayburt, "Sanat Çadır" projesiyle İzmit’te deprem sonrası rehabilitasyona destek, Alanya tersanesinde, Çankırı tuz mağarasında ve Baksı’da sergiler ve "Genç Etkinlik" gibi etkinliklerle kuşaklar ve coğrafyalar arası yolculuklara mekân olmuştur atölyem.
bottom of page