top of page

Art Basel'in yeni katılımcıları

18-21 Haziran 2020 tarihleri arasında Messe Basel'de gerçekleşecek Art Basel'e katılacak olan galerilerin detaylı listeleri açıkladı. Bu yıl 50. yılını kutlayacak olan etkinlik, 23 galeriye ilk defa yer verirken, toplamda 35 ülkeden 287 galeriye ev sahipliği yapacak



Galerilerin 20. yüzyıl başlarındaki Modern dönemden günümüze ulaşan çalışmalarla yer alacağı etkinlik, bu sene de Avrupa'nın yanı sıra, Asya, Kuzey ve Güney Amerika ve Afrika da dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinden gelen galerilere yer verecek. Toplamda 35 ülkeden 287 galerinin buluşacağı etkinliğe ilk defa katılacak 23 galeri bulunuyor. Bu galeriler; Şanghay'dan Bank; Londra ve Hong Kong'da bulunan Ben Brown Fine Arts, Bodega, Bridget Donahue, Company Galllery, Garth Greenan Gallery, Kasmin, Queer Thoughts, Venus Over Manhattan ve New York'tan Yancey Richardson Gallery; Londra'dan Emalin ve Union Pacific; Paris'ten High Art ve Loevenbruck; San Francisco'dan Hosfelt Gallery; Buenos Aires'ten Isla Flotante ve waldengallery; Mumbai'den Jhaveri Contemporary; Priştine'den LambdaLambdaLambda; Berlin'den Lars Friedrich; Los Angeles'tan Parker Gallery ve Westoverledingen'den René Schmitt'ten oluşuyor.


Yeni nesil galerilerin, modern ve tarihi eserlerin önde gelen galerileriyle birlikte yer alacağı sanat fuarında, resim, heykel, yerleştirme, fotoğraf, video gibi çeşitli alanlarda pek çok eser yer alırken, pek çok galeri de klasik Modern'den savaş sonrası çağdaş sanatına uzanan istisnai eserlerini sunmaya hazırlanıyor.


Daha önce Features and Statements'ta yer alan beş galeri de bu sene programlarının tamamını sergilemek üzere etkinlikte ilk kez yer alacak. Şanghay'dan Antenna Space, Londra'dan Carlos / Ishikawa, Berlin'den ChertLüdde, Londra'dan Hamiltons ve Viyana ve Roma'da yer alan mekanlarıyla Galerie Emanuel Layr bu beş galeriyi oluşturuyor. New York'tan Bruce Silverstein ve Milano ve Napoli'de yer alan Lia Rumma da uzun aradan sonra sektöre dönecek galeriler arasında yerini alıyor.


Feature and Statements'ta sergilenmek üzere ise bir çok yeni ismi de ağırlayan fuar, bir yandan da Berlin merkezli sanatçı Julieta Aranda tarafından programlanan bir konuşma etkinliğine de ev sahipliği yaparak izleyicinin sanat dünyasıyla ilgili ilk elden bilgiye erişmesine imkan tanıyor. Bu yıl 50. yıldönümü kutlayan Art Basel fuarına paralel olarak şehrin bir çok farklı noktasında da kapsamlı sergilerin gerçekleşmesi planlanıyor.


18-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Art Basel'e katılacak galerilerin tam listesi için artbasel.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


bottom of page