top of page

Aralık'ta A Corner in the World X bomontiada ALT


A Corner in the World X bomontiada ALT Aralık ayında da farklı disiplinleri bir araya getiren programıyla sanat izleyicileriyle buluşuyor

Rebirth

İlk yılında Türkiye ve dünyadan sanatçıların katıldığı sergileriyle tanınan bomontiada ALT, değişen yüzüyle genç yaratıcıların buluşup deneyimlerini paylaşabilecekleri ve diyalog geliştirebilecekleri bir platforma dönüşme yolunda ilerliyor. Bomontiada ALT, 2017 Mayıs ayından itibaren A Corner in the World’ün yön verdiği programıyla performans sanatları ve görsel sanatlar, ses ve malzemelere başvuran pratikler arasında köprüler kuran yenilikçi işlere alan açmasıyla tanınıyor. A Corner in the World X bomontiada ALT Aralık ayı programı da bu gayeyle geniş bir kültürel yelpazede, farklı disiplinlerden sanatçıları izleyicilerle bir araya getirmeyi amaçlıyor.

9 Aralık Pazar saat 15:00’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Dicle Doğan ile Yürüyerek Seyahat etkinliğinde 2015 yılından beri yürüyerek seyahat eden performans sanatçısı Dicle Doğan, yürümenin bilmediğimiz yönlerini ele alıyor olacak. Pek çoğumuzun günlük hayatının her alanına yayılmış olan ve farkına bile varmadığı yürümeye bambaşka bir bakış açısıyla yaklaşan Doğan, kendisinin ülkeler arası yürüyerek gerçekleştirdiği seyahatlerine izleyicileri de katarak herkesi bu yolculuğuna tanıklık etmeye çağırıyor.

13 Aralık Perşembe saat 18:00’da ise Günümüz Türkiye’sinde Müzik #2 etkinliği kapsamında kürasyonunu Şevket Akıncı’nın düzenlediği ikinci yuvarlak masa tartışması düzenleniyor olacak. Masanın bu seferki tartışma konusu ise Türkiye’de Pop. Türk pop tarihine hızlı bir girişten sonra katılımcılarla Türkiye pop sahnesi tartışılırken popülarite mi popülizm mi, hangi tür müzik hangi sosyal kitleyi nasıl etkiliyor veya sosyal medya çağının teknolojik avantaj ve dezavantajları neler olabilir gibi pek çok zihin açıcı konu da gözden geçiriliyor ve etkinlik katılımcıların paylaşımıyla daha da zenginleşiyor olacak.

14-15 Aralık saat 20:30’da gerçekleşecek dans performansı Rebirth’ün koreografisi ise, kariyerini İstanbul ve New York arasında sürdüren koreograf ve artistik direktör Korhan Başaran’a ait. 2018 Mayıs’ında Akbank Sanat’ta provalarına başlanan eserin dünya prömiyeri, A Corner in the World X bomontiada ALT programı kapsamında seyircilerle buluşacak. Performansın biletleri Mobilet’ten temin edilebilecek.

bottom of page