top of page

Antroposen'in yansımaları


Pera Müzesi, 26 Ekim tarihinde Antroposen Çağında Disiplinlerarası Karşılaşmalar başlıklı panel serisine ev sahipliği yapıyor. AICA Özel Panel Serisi kapsamında düzenlenecek olan buluşmanın yönetimini, Gizem Gedik ve İlker Cihan Biner üstleniyor

☕️ 2 dakikalık okuma

"Yedinci Kıta" temasıyla içinde bulunduğumuz Antroposen çağına odaklanan 16. İstanbul Bienali'nin paralelinde gerçekleşecek olan panel dizisi, çıkış noktasını "bienal" temasından alıyor. Antroposen Çağında Disiplinlerarası Karşılaşmalar başlıklı panel, 1987’den bu yana İstanbul’da gerçekleşen bienali hem bir sergi modeli olarak ele almayı, hem de bu yılın kavramsal çerçevesini değerlendirmeyi amaçlıyor. İstanbul Bienali’nin tarihsel seyri ve geçmişten bugüne kavramsal çerçevelerinin değerlendirilmesiyle başlayacak olan program; sosyoloji, edebiyat ve sanatta Antroposen’i farklı alanlarda ele alan tartışmalar ve bu alanda çalışan sanatçıların kendi pratikleri üzerine gerçekleştireceği söyleşileri de içeren geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Açılış konuşmasının Fırat Arapoğlu, Gizem Gedik ve İlker Cihan Biner tarafından yapılacağı etkinlik programı; Gizem Gedik'in moderatörlüğü, Beral Madra, Marcus Graf, Çelenk Bafra'nın katılımıyla gerçekleşecek olan Zaman Tüneli: “Kültürel Farklılık”tan “Yedinci Kıta”ya İstanbul Bienali başlıklı panelle başlıyor. Oxana Timofeeva, Ezgi Hamzaçebi'nin katılımıyla, Eylül Alnıaçık moderatörlüğündek Antroposen ’ e dair Disiplinlerarası Geçiş Sahaları: Tarihsel Dönemeçler, Edebi Göstergeler ve Yedinci Kıta başlıklı panelle devam edecek olan seri, Elmas Deniz, İlker Cihan Biner, Leman S. Darıcıoğlu katılımıyla gerçekleşecek olan Antroposen Çağında Ekoloji-Sanat Bağlantıları başlıklı panelle son buluyor.

AICA Türkiye Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği tarafından,kavramsal çerçevesi ve organizasyonu Gizem Gedik ve İlker Cihan Biner yönetiminde gerçekleşecek olan panel dizisinde, politika, ekonomi, sosyoloji gibi pek çok disiplinin konusu olan Antroposen temasının, sanattaki yansımalarıyla birlikte değerlendirilmesi hedefliyor.

bottom of page