top of page

Antalya Kaleiçi’nde Açık Hava Sanat Alanı


2016 yılından itibaren Antalya Kaleiçi OldTown Festivali kapsamında kendi sanat dilini kamusal alanda oluşturmaya devam eden Açık Hava Sanat Alanı, bu sene 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Kaleiçi sokaklarının ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Farklı disiplinlerden sanatçıların üretimlerini bir araya getirecek olan etkinlik, Dr. Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde, Birlikte & Zamanın İzinde ana başlığı altında hayata geçiyor




Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından, Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında düzenlenecek olan Antalya kent kimliğinin en önemli odağını oluşturan Kaleiçi’nin kamusal alanı, Dr. Ebru Nalan Sülün’ün küratörlüğünde Ali İbrahim Öcal, Bilal Yılmaz, Erdal İnci, Gül Yasa Aslıhan, Handan Dayı, Ilgaz Özgen Topçuoğlu, Işık Aslıhan, Mehmet Sinan Kuran, Nezaket Ekici, Özgül Kahraman’ın çalışmalarını izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Bu yıl dördüncü kez şehrin sokaklarında gerçekleşecek Açık Hava Sanat Alanı’nın kavramsal teması ise “zaman” kavramı üzerinden, Birlikte & Zamanın İzinde / Together & In Trace of Time ana başlığı altında şekilleniyor. Bu bağlamda etkinlik süresince “zaman” kavramının; kent tarihi içerisindeki sürekliliği, zamanlar arasındaki bağlantı ve kopuş noktaları, kültürel ve sanatsal süreklilikleri içerisinde ele alınarak “kent” kavramı ile birleşerek, bir nevi geçmişin tarih katmanları içerisinde arkeolojik bir keşif süreci içerisinde değerlendirilmesi planlanıyor. Bu keşif sürecinde özellikle kent belleğinin barındırdığı tarihsellik, geçmiş ve güncel arasında yaşanan değişim, dönüşüm ya da çakışma süreçlerinin ise bir nevi geçmişten güncele/güncelden geçmişe çok boyutlu bir iz takibini de beraberinde getirmesi öngörülüyor.


Sanatçıların, Antalya’nın hafıza odalarını kaplayan çok boyutlu unsurları incelerken aynı zamanda bu ele alışta geçmişten bugüne-yarına/ bugünden geçmişe uzanan bir tarihsel söylevi de geliştirmeyi amaç edinecekleri etkinlik, zamanın akışkanlığı ya da anakronizmini ele alışta bugünün değerlerinden geçmişe, geçmişin değerlerinden bugüne uzanan bir zinciri de halka halka okunulur kılmayı hedefliyor. Sergi süresince, Kaleiçi’nin kamusal alanlarında işleriyle yer alacak sanatçıların eser ve mekân bilgisi şu şekilde:


Ali İbrahim Öcal, Siyah Akış, Hesapçı Sokak, Kılıçarslan mahallesi

Bilal Yılmaz, Hadrian Lights, Üç Kapılar, Tarihi Hadrianus Kapısı

Erdal İnci, Clones Project, Kaleiçi Sokakları

Gül Yasa Aslıhan, Tutunmak, Müze Sokak

Handan Dayı, Anakronizm, Kaledibi Sokak, Eski Antalya Evi

Ilgaz Özgen Topçuoğlu, Sesimi Duy…!, Kaledibi Sokak, Ses yerleştirmesi

Işık Aslıhan, Onlar Hep Uçtular, Akar Çeşme Sokak

Mehmet Sinan Kuran, Antalya Halkıyla İnteraktif Sanat Üretimi, Kaleiçi Sokakları

Nezaket Ekici, Protez, Kaleiçi Sokakları

Özgül Kahraman, Oyun Zamanı, Kandiller Geçiti

Bu sene dördüncüsü düzenlenen Açık Hava Sanat Alanı buluşmasını 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya Kaleiçi sokaklarında ziyaret edebilirsiniz.


bottom of page