top of page

Antalya 7. Kaleiçi Old Town Festivali sunar: KÖK

Antalya- Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali başladı. 13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşen festival kapsamında Ebru Nalan Sülün’ün küratörlüğünde düzenlenen 5. Açık Hava Sanat Alanı ise bu sene KÖK'ü hayata geçirirken merceğini “Oksitosin Tıp ve Sanat Platformu”na yönlendiriyor



Sanat ve Tıp Tarihi alanlarında akademik çalışmalarını yürüten iki isim olan Doç.Dr.Ebru Nalan Sülün ve Prof.Dr. Elif Vatanoğlu Lutz disiplinlerarası bir birliktelik ve çalışma disiplini geliştirerek “Oksitosin Tıp ve Sanat Platformu”nun öğrettiklerini ve tartıştıklarını kamusal alanda izleyenlere sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda; teorik bağlamda da konuyu çok boyutlu olarak tartışmaya açmak amacıyla sanat çalışmalarına paralel workshop ve “Kök Tartışma Alanı” da hayata geçiyor.


Nezaket EKİCİ, El hareketi, Videoperformans, 2020, Tarabya Kültür Akademisi ortak-yapımıyla


İnsan bedeninin bilimsel formülü, içinde barındırdığı büyülü mekanizma; tüm bilimsel keşiflerin olağanlığına rağmen çözülmeye ve öğrenilmeye devam ediyor. Bedenin içinde barındırdığı “oksitosin” hormonu özelinde “5. Açık Hava Sanat Alanı” de bu yıl, insan bedenini çevreleyen doğa elementleri, paydası ve bu elementlerin yaşadığımız dünyada evrimi, ruh durumlarının değişkenlik faktörleri, insanın merkeze alındığı ama aynı zamanda insanı çevreleyen değerlerin, elementlerin de mercek altına alındığı bir söylev içerisinde ve çok mecralı bir perspektif ile sanatı sokağa taşımayı amaçlıyor.

Mehmet ÇİMEN, ALG, Video animasyon 5 dak. Metin yerleştirme, 2020


Kamusal alanda ve The Soul’da Ateş Alpar, Ayça Ceylan, Aysun Bolten, Canan, Çağrı Saray, Eser Epözdemir, Ferhat Özgür, Mehmet Çimen, Mürsel Argunağa, Nezaket Ekici, Nurdan Aydınoğlu, Serina Haratoka Tara ve Silvia Bener eserleri ile izleyenlerle buluşurken 5. Açık Hava Sanat Alanı'nda Serina Haratoka Tara, Gülben Aykaç workshop uygulamaları ve söyleşilerle, Prof.Dr. Elif Vatanoğlu, Silvia Bener, Selçuk Çelik, Ahmet Ergenç, Prof.Dr. Altınay Perendeci, Ayça Ceylan, Prof.Dr. Tuncay Neyişçi ise konferanslarla yer alacaklar.



bottom of page