top of page

Anılar içinde bir yürüyüş

Avusturya Liseliler Vakfı'nın, okulundan mezun sanatçıları bir araya getirdiği 4. Avusturya Liseli Sanatçılar: Anılar içinde bir yürüyüş sergisi bu yıl Metrohan'da gerçekleşiyor


Leyla Gediz


Bir kültür ve sanatı odağına alarak tasarlanan 4. Avusturya Liseli Sanatçılar: Anılar içinde bir yürüyüş projesi Avusturya Lisesi’nden yolu geçen sanatçılar, edebiyatçılar, müzisyenler, şairler, sinemacılar ve niceleri için nostaljik bir buluşma olarak kurgulandı. İBB'nin organize ettiği sergi, farklı disiplinlerde çalışan sanatçıların eserlerinden oluşan bir üretimin yansımasını izleyiciye sunuyor.


Fotoğraf, resim, heykel gibi çeşitli disiplinlerde üretilen eserlerle kurgulanan sergi, Metrohan’ın koridorlardan ulaşılan odalara sızarak izleyiciyi geçmişe götürüyor. 4. Avusturya Liseli Sanatçılar: Anılar içinde bir yürüyüş sergisi gelecek kuşaklara özlemle anılan bir geçmişin izlencesini sunarak tüm değişimlere rağmen anılara sahip çıkmanın ve yarını kuşatmanın önemini vurguluyor.


Gültekin Çizgen


Projenin mezunlarıyla oluşturulan sergi, kitap söyleşileri, şiir dinletileri ve konserler olarak tasarlanan kapsamlı içeriğinde hem mezunlar hem şu an eğitim görmekte olan öğrenciler bir araya gelecekler. Öğrencilerin üretimlere katkı olarak paydaşlık kuracağı proje, bütününde eğitim, sanat ve kültür arasındaki kapsayıcı yolculukta gelecek yeni nesilleri yetiştirmenin öneminin de özgün biçimde altını çiziyor.


Didem Büte Bahçecik


12 Mart'ta 31 Avusturya Liseli sanatçının toplam 106 eserle katıldığı karma sergi iki ay boyunca ziyaret edilebilir.


Sanatçılar: Akif Poroy, Atilla Çavdarlı, Ayşe Okutan, Canan Dağdelen, Deniz Toraman, Didem Büte Bahçecik, Doğu Erte, Ebru Akyol, Ebru Uygun, Ender Güzey, Fatmagül Karadeniz, Gül Erali, Gülin Algül, Gültekin Çizgen, İbrahim Temo, Leylâ Gediz, Lidya Yazmacıyan, Mehmet Güreli, Mifdale Oğuzoğlu, Mihrişah Süerdaş, Nazlı Özpay, Nesrin Takıl, Nur Dağdelen, Oya Gündoğdu, Pınar Salman, Saba Çağlar Güneyli, Şadii Gücüm, Schanitta Şant Miksch, Sinan Polvan, Suzan Batu, Verjin Şabçı

bottom of page