top of page

Agnès Varda için sanal sempozyum

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı, 28 Mart Cumartesi günü saat 14:00-18:00 arası sanatçı Agnès Varda için Sanal Varda sempozyumu düzenliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik temalarının vurgulanacağı sanal sempozyumda uluslararası konuşmacılar da yer alıyor


Agnès Varda, In Venice in front of a Bellini painting, 1962

Yeni Koronavirüs’e karşı alınan önlemler kapsamında, fotoğrafçı, film yönetmeni ve görsel sanatçı Agnès Varda için düzenlenecek sempozyumu sanal ortama taşıyan İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı'nın Agnès Varda’nın aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde düzenleyeceği sanal sempozyumda farklı ülkelerden akademisyenler, sanatçının 65 yıllık üretken çalışma hayatı süresince toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik temalarına getirdiği farklı yorumları tartışacak.


Sanal sempozyumun açılışı konuşmasını Bilgi Vekil Rektörü Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey yaparken, Bilgi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Program Direktörü Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu ve Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Yüksek Lisans Direktörü Dr. Colleen Kennedy-Karpat gibi isimlerin de söz alacağı etkinliğin konuk konuşmacıları Bryn Mawr College Sanat Tarihi Programı Yüksek Lisans Direktörü Prof. Homay King ve Rutgers Üniversitesi İngilizce ve Sinema Çalışmaları Bölümü’nden Dr. Sandy Flitterman-Lewis olacak.

Etkinlik dilinin İngilizce olduğu, herkesin katılımına açık gerçekleşecek sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi almak ve programı incelemek için ftvvarda.bilgi.edu.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

bottom of page