top of page

Dosyalar ve serilerle 2019


Unlimited Publications'un online platformu unlimitedrag.com 2019 yılı süresince pek çok dosya ve yazı serisine ev sahipliği yaptı. Yılın sonuna doğru yaklaşırken hepsini bir araya topladık.

1. Türkiye'de sanat eleştirisi

Farklı altyapılardan gelen sanat yazarlarıyla bir araya gelerek güncel sanatın en hararetli tartışma noktalarından olan sanat eleştirisi ve yazınını masaya yatırdık.

Hazırlayan: Murat Alat

 

2. Türkiye'de sanat yarışmaları

Plastik sanatlar alanında düzenlenen hem devlet hem de özel sektör sanat yarışmalarını seçici kurul, düzenleyenler ve katılımcıların fikirleri ışığında güncel konumlarıyla ele aldık.

Hazırlayan: Nihan Karahan

 

3. Genç kuşak galericiler

Türkiye'de hem yaşları hem de yaptıkları işlerle genç ve enerjik olan yeniliğin peşinde koşan ve heveslerini kimsenin kaçırmasına izin vermeden kendi sanat galerilerini kuran isimlerin peşine düştük.

Hazırlayan: Aylin Tok

 

4. On soruluk sohbetler

23. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında şehrimize bir sahne yapıtıyla konuk olan uluslararası yönetmen ve koreograflarla konuşarak onları yakından tanımaya çalıştık.

Hazırlayanlar: Ayşe Draz Orhon ve Mehmet Kerem Özel

 

5. Venedik Bienali 2019

Bu yıl Ralph Rugoff küratörlüğünde başlığı May You Live in Interesting Times olarak belirlenen Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisini pavyonları tek tek ele alarak değerlendirdik.

Hazırlayanlar: Merve Akar Akgün, Evrim Altuğ, Çelenk Bafra, Duygu Demir, Nazlı Pektaş

 

6. Rus Avangardı

SSM'de yer alan Rus Avangardı, Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek sergisinden hareketle konstrüktivizm içinde oluşan farklı estetik kuramlar, Peter Bürger'in Avagard Kuramı ve avangardın ilgasından sosyalist realizme geçişi konu edindik.

Hazırlayan: Cem Bölüktaş

 

7. Sanat kolektifleri ve inisiyatifleri

Tandem Türkiye projesi kapsamında ve haya open space, Yıldız Çintay Sanat Topluluğu ve Tahran'dan Kaarnamaa kültür sanat yayınıyla İsfahanlı inisiyatif ve sanatçı misafirlik programı Va Space ortaklığında gerçekleşen Kayıt Dışı Sanat Topluluklarına odaklandık.

Hazırlayanlar: Zeynep Okyay, Nursaç Sargon, Saliha Yavuz, Emre Yıldız

bottom of page