top of page

15. Contemporary Istanbul, Mayıs ayında gerçekleşiyor


Akbank ana sponsorluğunda 15. edisyonunu gerçekleştirecek olan Contemporary Istanbul, çağdaş sanat pazarını desteklemek amacıyla 4-5 Mayıs VIP Ön İzleme ve 6-9 Mayıs 2021 tarihleri arasında Genel Ziyaret günleri ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonları’nda Türkiye’ nin önde gelen galerilerini bir araya getiriyor




Çağdaş Sanatın iyileştirici gücü ve merak uyandırıcı etkisini yepyeni bir yönden ele almayı amaçlayan Contemporary Istanbul, Türkiye’deki galeriler için düzenlediği bu edisyon ile Türkiye sanat sektörünün yaratıcılığını göstererek toplumların iç sesi olan sanatçıların üretimini desteklemek amacıyla kapılarını sanatseverlere açıyor. Akbank ana sponsorluğunda 4-5 Mayıs VIP ön izleme, 6-9 Mayıs genel ziyaretçi programıyla, sürdürülebilir sanat ortamının sağlanması için sanat kurumları ve galerilerle birlikte ortak hareket etmeyi hedefleyen Contemporary Istanbul, bu nedenle, bu yıl sadece Türkiye’deki galerilere özel bir edisyon ile ziyaretçilere ulaşıyor.


Pandeminin de etkisiyle birlikte yeniden şekillenen sanat ortamının değişen yüzünü yansıtmayı amaçlayan Contemporary Istanbul, Virtual Contemporary Istanbul’ un ardından fiziksel alanda koleksiyoner, sanatçılar ve sanatseverler ile 15. kez bir araya geliyor. Bu amaçla önde gelen sanat galerileri ile Contemporary Istanbul yönetiminin bir araya gelerek tasarladıkları 15. edisyon, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde iki gün boyunca ön izleme günleriyle birlikte, çağdaş sanat performansları, solo sergiler ve ek olarak galeriler tarafından eserleri sergilenen tüm sanatçıların katılımı ile “Sanatçı Günü”ne ev sahipliği yaparken, 8. yaşına giren dijital sanat ve yeni medya sanatı Plug-in Istanbul bölümünde ise; “post-“ teması üzerinden teknoloji, bilim ve sanatın güncel yaklaşımları sunuluyor.


Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde katılımcı galeriler ve Contemporary Istanbul Danışma Üst Kurulu ile yapılan görüşmeler sonucu; yeni edisyonu yapılandıran Contemporary Istanbul, programlar, performanslar ve yeni medya sanatına yer verdiği Plug-in Istanbul bölümü ile sanat pazarını canlandırmayı amaçlıyor.


Her yıl yeni medya sanatından yenilikleri bir araya getiren Plug-in bölümü, Siemens Ev Aletleri sponsorluğunda Esra Özkan küratörlüğünde bu yıl; Ahmet Rüstem, Bevoid, Can Büyükberber, Ece Gözen, Enes Özenbaş & Ethem Cem, Hakan Sorar, Sofia Crespo H.o, Mert Kızılay& Hakan Gündüz, Maxim Zhestkov, Mario Klingemann, Nye Thompson, Onur Sönmez, Philipp Schmitt & Steffen weiß, Selin Balcı, Yonca Karakaş katılımıyla gerçekleşiyor.


15. kez fuarın ana sponsorluğunu üstlenen Akbank’ın yanı sıra, Siemens Ev Aletleri, Audi ve Türk Hava Yolları'nın da sponsorluğunu üstlendiği Contemporary Istanbul’un bilet satışı ve fuar hakkında daha fazla bilgi için www.contemporaryistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


bottom of page