top of page

Yönetmen Can Merdan Doğan’a İrlanda’dan ödül



Yeni Türkiye Sineması'ndan manzaralar başlıklı röportaj serimizin ilk konuğu Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği Stiletto filmi, Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü’nü kazandı


Stiletto filminden


Ankara Film Festivali En İyi Kısa Film Ödülü de dahil olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında ödüller alan, yazar ve yönetmen Can Merdan Doğan’ın arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmak zorunda kalan taksi şoförü Hasan’ın(Murat Kılıç) yaşadıklarını anlattığı kara komedi türündeki Stiletto filmine bir ödül de İrlanda’dan geldi. İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen ve Avrupa’nın en iyi on film etkinliği arasında gösterilen Dublin Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında jüri karşısına çıkan film, En İyi Uluslararası Kısa Film seçildi. Sonuçların 27 Şubat tarihinde açıklandığı yarışmada 48 film ile birlikte yarışan Stiletto’nun ödül gerekçesi, “Değişimin ne kadar derin ve beklenmedik olabileceğine dair cesur, etkileyici, şaşırtıcı ve gerçekten heyecan verici bir bakış” olarak belirtildi.


Yönetmen Can Merdan Doğan


Türkiye ve Almanya ortak yapımı olan Stiletto’nun festival yolculuğu Almanya, Türkiye ve Hollanda’da devam edecek. 11-20 Mart tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek Türkiye Almanya Film Festivali’nde yarışacak film, 21-31 Mart tarihleri arasında da 18. Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışmasında yer alacak. Nisan ayında ise, Hollanda’nın Nijmegen kentinde yapılacak 13. Go Short Kısa Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak. 1-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Go Short, Oscar ve BAFTA ödüllerinin yanı sıra Avrupa Film Ödülleri yeterliğine sahip olmasıyla da dünyanın en gözde kısa film festivallerinden biri sayılıyor.


Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği, başrollerini Murat Kılıç ve Nihal Yalçın’ın paylaştığı Stiletto’nun görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbir üstlenirken, kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını ise Selda Durna yaptı. Filmin özgün müziklerinde ise genç müzisyen Uran Apak’ın imzası bulunuyor.


Geçen yıl Ekim ayında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan ve uluslararası gösterimini 65. BFI Londra Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde yapan Stiletto, Kasım ayında 32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film seçilmişti. Film ayrıca, 22. İzmir Kısa Film Festivali’nde de İkincilik Ödülü’nü almış, başrolündeki Murat Kılıç’a da En İyi Oyuncu Ödülü’nü getirmişti.


Yeni Türkiye Sineması'ndan manzaralar başlıklı röportaj serimiz kapsamında Çağnur Öztürk’ün yazar ve yönetmen Can Merdan Doğan’la Stiletto filmi odağında gerçekleştirdiği röportajı okumak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.


bottom of page