top of page

Yamuk bakmak

Bir eleştirel bakış atölyesi





Eleştiri sık sık eleştirilen bir uğraş. Halbuki gündelik hayatta üzerimize arsızca akan veri yığını içinde savrularak aklımızı kaybetmeden ayakta kalabilmek için eleştirel bakış elzem.


Sapla samanı ayırmak, neyin faydalı neyin zararlı olduğunu anlamak, ayakları yere basan bir eleştirel bakışla mümkün ancak.


İşbu atölye, her ne kadar kendi zemini olarak güncel sanatı seçse de, odağında, alttan alta, sanattan daha güncel bir konu var: içinde yaşadığımız imgeler imparatorluğu.


Eleştirel düşünce nasıl edinilir, kökenleri nedir ve sadece sanata değil, hayata nasıl uygulanabilir gibi konular bu atölyenin derdi olacak.


Katılımcılar üç haftalık ders etabının ardından, şayet arzu ederlerse, seçtikleri bir sergi ya da eser üzerine kısa bir eleştirel metin yazacaklar ve de bu metin atölye yürütücüsü Murat Alat’la birer saatlik başbaşa oturumlarda eleştiriye tabi tutulacak.


 

TARİHLER:


20 Nisan 2024 Cumartesi 13:00


27 Nisan 2024 Cumartesi 13:00


4 Mayıs 2024 Cumartesi 13:00


*4. ve son atölye tarihi kişiye göre belirlenecektir.


YER: Beyoğlu, Meşrutiyet Caddesi 67


ÜCRET: 5.000 TL


* Atölye kontenjanı 10 kişi ile sınırlıdır.

 

Murat Alat hakkında

Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Bölümü’nden yüksek lisans diplomasını aldı. 2006-2011 arasında İKSV, ARTER, SALT gibi kurumlarda çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 2012’den beri sanat eleştirmenliği yapıyor ve eğitim programları düzenliyor.

bottom of page