top of page

Wolfgang Tillmans’tan yeni EP


Turner Ödüllü sanatçı Wolfgang Tillmans, beş şarkılık ikinci EP’sini ve yönetmenliğini de kendisinin gerçekleştirdiği müzik videolarını yayınladı. Tillmans, albümüyle bizi 80’li yılların müzikal evrenine geri götürüyor

Çağdaş fotoğrafın en önemli figürlerinden Turner ödüllü sanatçı ve aktivist Wolfgang Tillmans’ın yeni projesi bir elektronik müzik albümü. 5 şarkılık kısa albüm, Heute Will Ich Frei Sein (Bugün özgür olmak istiyorum) başlığıyla bugün yayınlandı. Albüm, Wreck & Reference adlı bir deneysel müzik ikilisiyle Los Angeles’te kaydedilen bir şarkıyla açılıyor. Tillmans’ın robotik bir sesle söylediği Almanca şarkının sözleri ise şöyle: “Bugün özgür olmak istiyorum. Bedenimi hisset. Korkmadan ve kabullenerek.”

Wolfgang Tillmans

Bu EP bize 80’lerin müzikal evrenini hatırlatıyor. Tillmans’ın müzik çalışmalarına 26 yıl ara vermiş olduğunu da hesaba katınca, müziğe kaldığı yerden devam ettiği anlayabiliyoruz.

Albümdeki parçalarından biri olan Fast Lane aslında 1986 yılında yazıp kaydettiği bir parça, ancak 2016 yılında tekrar gözden geçirilerek bu albüme alınmış: “Hız şeridinde yürüyorum ama hiç korkum yok”. Tillmans’ın 18 yaşındayken söylediği bu sözlerin üzerinden düzenlenen şarkının remix’i Bryan Metter ve yeraltının remix kralı olarak bilinen Justin Strauss tarafından yapılmış. Albümdeki en dikkat çekici çalışmalardan biri olan Tired Car Alarm’ı ise Tillmans, bozuk bir araba alarmının sesini kaydederek hazırlamış. Şarkı, basın bülteninde bir DJ “hazır nesne”si olarak tanımlanıyor.

2 Şubat 2018’de piyasaya sürülen albümün minimal ve melankolik kapak tasarımı da Wolfgang Tillmans imzasını taşıyor. Tillmans imzalı video klipler de yine bugün sanatçının YouTube sayfasında yayınlandı.

Wolfgang Tillmans Heute Will Ich Frei Sein Releases, EP

bottom of page