top of page

Üretim zinciri projesi Rollo'nun son serisi erişimde

Tel Aviv merkezli sanat oluşumu Rolling Art Project’in Türkiye ve İsrail bazlı sanatçıların katılımıyla ilk ikisini Oda ve Ev başlığı altında sergilediği üretim zinciri projesi Rollo’nun üçüncü ve son serisi Şehir, Bant Mag’ın web sitesi üzerinden gösterime sunuluyor


Bora Aşık, Toplum için/de yaşamak, 2020, City (Şehir)-Chain, Rollo projesi


Anna Burd, Uriah Meadan, Oded Kishik ve Shira Steinitz’ın temellerini attığı sanat oluşumu Rolling Art Project, fiziksel mesafelenme günlerinde sanatçıları bir araya getirmeyi ve birbirlerine ilham vermelerini amaçlayan bu seride Türkiye ve İsrail bazlı sanatçılar e-mail aracılığıyla bir üretim zinciri oluşturuyor.

Zincir, organizatörün seçtiği kelimeyi ilk sanatçıya göndermesiyle başlıyor. Sanatçı o kelimeden ilham alarak serinin ilk işini üretiyor ve organizatör aracılığıyla eseri bir sonraki sanatçıya devrediyor. İlk sanatçı ve organizatör dışında kimse zinciri başlatan kelimeyi bilmiyor. Farklı disiplinlerden sanatçılar, diledikleri malzeme ve teknik ile çalışarak, 24 saat içerisinde hazırladıkları işleri bir sonraki sanatçıya göndermeye devam ediyor. Eserin sanatçıdan sanatçıya ulaştırılması her seferinde organizatör tarafından gerçekleştiriliyor ve sanatçılar kimin eserinden yola çıkarak ürettiklerini ancak zincir bittikten sonra öğrenebiliyorlar.


İlk iki serisi 10’ar sanatçının katılımıyla Oda ve Ev başlıkları altında gerçekleşen sergilerde yer alan Türkiyeli sanatçıların kürasyonunu Mamut Art Project kurucularından Ekin Kohen ve İsrail Kültür Ateşesi Elazar Zinvel’in üstleniyor. Üçüncü ve son serisi Şehir adıyla çevrimiçi erişime açılan projenin ilerleyen günlerde fiziksel bir formda da sergilenmesi planlanıyor.


Rollo projesi kapsamındagerçekleşen ilk seride (Oda) yer alan sanatçılar, Elif Özen, Daniella Meroz, Sinem Ören, Shanidagan, beraber co., Yoav Einhar, Gizem Karakaş, LALA Tamar, Mu Tunç, Gabrial Broid; ikinci seride (Ev) yer alan sanatçılar, Meital Shapiro, Kalben, Iddo Markus, Fırat Uran, Dotan Moreno, Irmak Canevi, Shahar Avnet, Ece Cangüden, Aviv Grinberg, Volkan Kızıltunç’tan oluşuyor. Serinin sonuncusu Şehir’de ise sanatçılar Etgar Keret, Bora Asik, Tamar Karavan, Sinan Tuncay, Tomer Heymann, Birce Kirkova, Hadara Levin Areddy, Ekin Çekiç, Ofer Dabush ve Nur Pınar Özen yer alıyor.

Türkiye gösterimini Bant Mag aracılığıyla yapan Rollo projesini bantmag.com adresi üzerinden izleyebilirsiniz.

bottom of page