top of page

Umutsuzluğun Antaios’u gibiyim

Monitor, iki senelik çevrimiçi dönemden sonra Umutsuzluğun Antaios’u adlı sergisiyle fiziksel

mekâna geri dönüyor


Ezgi Tok

Dalgalar / Waves, 2017

Video, 09’18’’


Ecem Arslanay ile Yiğit Tanel Kaçar, Sena Başöz, Hera Büyüktaşçıyan, Özgül Kılınçarslan, İz Öztat ve Ezgi Tok’un video çalışmalarını içeren sergi doğanın akış döngüsünü zaman üzerinden inceliyor. Sergi, canlı ve cansız her nesnenin kendine ait bir hareket döngüsü olduğu ve doğal akışına müdahale edilen her şeyin sapmaya uğradığını anlatıyor. Sapma, sadece bu nesnelerle sınırlı kalmıyor, tüm varlıklara dokunana dek yayılmaya devam ediyor.


 

Serginin adı, Cioran’ın “Gözyaşları ve Azizler” adlı

kitabında geçen bir cümleden geliyor:

Umutsuzluğun Antaios’u gibiyim, benim umutsuzluğum dünyaya her temas edişimde artıyor.


Emil Michel Cioran, Gözyaşları ve Azizler, Çev. İsmail Yerguz, Jaguar Kitap, 2015, İstanbul, Sf. 27.


 

Monitor iki sene boyunca gerçekleştirdiği çevrimiçi etkinliklerinin ardından Umutsuzluğun Antaios’u adlı sergiyle İzmir Karşıyaka’daki Bahçelievler Çok Katlı Pazar Yeri’nde fiziksel mekana geri dönüyor. Avrupa Birliği tarafından fonlanan bir kültür sanat projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen ve Karşıyaka Belediyesi tarafından desteklenen proje, sanatçı konuşmaları dışında bir dizi konuşmaya da ev sahipliği yapacak.


Hera Büyüktaşçıyan

Infinite Nectar, 2019

Video, 10’55’’


Konuşmalar kapsamında Umut Altıntaş, Monica Papi, Güher Gürcan Tan ile Tangör Tan ve birbuçuk Kolektif'ten Yasemin Ülgen kendi sanat pratikleri ve üretimleri hakkında paylaşımda bulunacaklar.


Kütleçekimini yitiren dünyada anlama yeniden kavuşmak amacıyla yavaşlama üzerine odaklanan Umutsuzluğun Antaios’u, 9 Nisan - 8 Haziran 2022 tarihleri arasında Karşıyaka'da Bahçelievler Çok Katlı Pazar Yeri’nde ziyarete açık olacak.








bottom of page