top of page

Setenay Alpsoy, İngiltere’deki The Trinity Buoy Wharf Drawing Ödülü seçkisinde


Çalışmalarında şehirdeki mimari yapıları ve yaşam alanlarını irdeleyen sanatçı Setenay Alpsoy Gayrettepe Son Durak isimli yapıtıyla İngiltere'nin prestijli ödüllerinden The Trinity Buoy Wharf Drawing Ödülü sergisinin bu yılki seçkisinde yer alıyor. Eylül 2020’de açılacak olan sergi, altı ay boyunca gezici olarak İngiltere’de izleyicilere sunulacak


Setenay Alpsoy, Gayrettepe Son Durak, 2019


1994 yılından beri düzenlenen ve sanatçılar için uluslararası platformda önemli bir yer tutan The Trinity Buoy Wharf Drawing Ödülü sergisinin seçici kurulunda Tate Modern'in direktörü Frances Morris, İngiliz sanatçı Ian McKeever, sanat yazarı ve küratör Sophia Yadong Hao yer alıyor.


2008 yılında açtığı ilk kişisel sergisinin ardından Denizin Ayırdığı Şehir (2010), Görünmeyen Kent (2012), Kusurlu Güzellik (2014), Doku (2016) ve Ziyaret / The Visit (2018) isimli kişisel sergilerini Evin Sanat Galerisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiren Setenay Alpsoy’un Gayrettepe Son Durak isimli yapıtı 2019 yılında tamamladı. Resim, desen ve baskı resim çalışmalarında kent peyzajını odağına alan sanatçının bu çalışması 61 x 110 cm ebatlarında, kağıt üzerine karakalem tekniği ile yaptığı bir desen çalışmasından oluşuyor. Resme ismini veren semt yetmişli ve seksenli yıllarda, daha çok memurlar ve İstanbul Belediye çalışanları için inşa edilen bu bölgedeki binalar, bugün kentin orta üst kesiminin ikamet ettiği bir yerleşke. Bölgeye yolcu taşıyan otobüs hattının son durağının bulunduğu ufak meydana bakan bina, tekdüze mimarisine tezat yaşanmışlığı ile öne çıkıyor.


bottom of page