top of page

SALT, 30 Haziran'da ziyarete açılıyor

SALT Beyoğlu ve SALT Galata yapıları 30 Haziran'dan itibaren kamu sağlığını gözetmeye yönelik tedbirlerle misafir ve kullanıcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda SALT Galata’da Filistin diyasporasından Basma Alsharif'in Orada Her Kimse sergisi ziyarete, SALT Araştırma yayın koleksiyonları kayıtla erişime ve kafe hizmete açılırken her iki yapıdaki kitabevi de faaliyete geçiyor


SALT Araştırma mekânı, 2017, Fotoğraf: Mustafa Hazneci, SALT Galata


Pandemi koşulları nedeniyle 14 Mart’ta geçici olarak kullanıma kapanan SALT yapıları; misafirler, araştırmacılar ve SALT ekibine güvenli ortamlar sağlanması amacıyla alınan tedbirle birlikte Haziran ayı sonunda kullanıma açılıyor.


Bu kapsamda SALT Galata’da görsel sanatçı Basma Alsharif’in Orada Her Kimse sergisi 30 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilirken, Osmanlı Bankası Müzesi’nin katlara yayılan sunumları incelenebiliyor. Yeni düzenlemeyle, mimarlık, tasarım, sanat, ekonomi, toplum ve kent çalışmalarında SALT Araştırma yayın koleksiyonunu kaynak olarak kullanan araştırmacılar mekândan randevuyla yararlanabilirken, Robinson Crusoe 389 kitabevinin yeniden faaliyete geçtiği SALT Beyoğlu’ndaysa, girişteki Forum alanı kamuya açık olarak hizmet veriyor.


Basma Alsharif, A Philistine, 2019, Sanatçı ve Paris’teki Galerie Imane Farès’in izniyle


Son üç ayda saltonline.org’da belirli temalar etrafında bir dizi içerik seçkisi sunan SALT’ın, bu süre zarfında kültür alanında değişen üretim modellerine ilişkin gerçekleştirdiği sohbetler ise yılın devamına yayılan programlara dönüşüyor. Bu kapsamda, aralarında Can Altay, Sena Başöz, Burak Delier, Hasan Deniz, Deniz Gül, Sibel Horada, Banu Karaca, Gülsün Karamustafa, Ali Miharbi ve Hasan Özgür Top’un da bulunduğu sanatçı, küratör ve araştırmacılar; görsel kültür, dil kuramı, toplumsal tarih ve salgın dönemi sanat pratikleri gibi konulardaki çalışmalarını kayıtlı katılımcılara yönelik atölye programlarında tartışmaya açıyor.


Bu süreçte, konuşma etkinlikleriyle beraber, film gösterimlerine de çevrimiçi ortamda devam edecek olan SALT'ın yapılarında ileri bir tarihe kadar geçerli olacak işleyiş ve tedbirler hakkında ayrıntılı bilgiye saltonline.org adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.



bottom of page