top of page

Saint Antoine Kilisesi'nde Angel sergisi


Tarihi İstanbul Saint Antoine Kilisesi, 17 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında Türkiye ve dünyadan birçok sanatçıyı bir araya getiren Angel sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin proje yönetimini ve küratörlüğünü, tarihi mekanlarla çağdaş sanatı bir araya getiren çalışmalarıyla tanınan Ayşe Pınar Akalın üstleniyor

☕️ 2 dakikalık okuma

Mehrnoush Esmaeilpour, 2018

Farklı kültürlerden pek çok sanatçının katılımıyla, "melek" teması odağında şekillenen Angel sergisi resim, heykel, fotoğraf, yerleştirme türlerinde çalışmalara yer veriyor. Sergi kapsamında, Türk resim sanatının öncü isimlerinden, Narmanlı Müze-Ev’in kurucusu Bilge Alkor, Ergin İnan, Mehmet Sinan Kuran, Pınar Yoldaş, ünlü İtalyan ressam Luca Pignatelli’nin yanı sıra, Türk sanatıyla yakından ilgilenen mimar ve ressam Lithian Ricci, müzikal performansları ve ses heykelleriyle tanınan multimedya sanatçısı Yuval Avital, üretimlerini el nakışı dokumalarıyla gerçekleştiren Güney Afrikalı sanatçı Kimathi Mafafo, heykel, fotoğraf ve çizim alanlarında çalışmalar yapan yine Güney Afrikalı sanatçı Jake Micheal Singer, dünyayı gezen arazi yerleştirmeleriyle tanınan İranlı genç sanatçı Shirin Abedinirad ve yedi senedir İstanbul’da yaşayan ve çalışan İranlı sanatçı Mehrnoush Esmaeilpour bir araya geliyor. Karma sergide, sanatla teknolojiyi ustalıkla birleştiren ve robotik medya yerleştirmeleriyle tanınan Güvenç Özel'in de yer alması planlanıyor.

Üç monoteist dinin ortak kabul ettiği, mitolojiden yeni çağ düşünce akımlarına kadar güncelliğini koruyan ve sanat tarihinde en çok işlenen konulardan biri olan "melek" kavramı, St. Antoine Kilisesi’nde gerçekleşecek karma sergide; mitoloji, metafizik, psikoloji ve insanın içindeki dualiteden yola çıkarak yeniden yorumlanmaya hazırlanırken, serginin sanat tarihi referansında aynı zamanda öğretim görevlisi olan Sinan Polvan imzası yer alıyor.

17 Aralık Salı günü açılacak olan Angel sergisi, 10 Ocak 2020 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

bottom of page