top of page

Pilpeled İstanbul’da


Pilpeled adıyla tanınan Tel Aviv’li sanatçı Nir Peled’in kişisel sergisi, 30 Ağustos’ta Kadıköy’de yer alan sanat mekânı Black Flag Art’ın ev sahipliğinde açılıyor. 1 Ekim tarihine kadar gezilebilecek sergiyle paralel olarak sanatçı, Yeldeğirmeni Mahallesi’nde bir duvar resmini de hayata geçirmeyi planlıyor


Pilpeled, KILLER IN ME IS THE KILLER IN YOU, 70 cm x 80 cm (her biri), diptik

İsrailli sanatçı Nir Piled, PILPELED ismini taşıyan sergisinde İstanbul’da ve İstanbul’dan ilhamla ürettiği yeni işlerinin yanı sıra siyah beyaz desenlerinden oluşan bir seçkiye de yer veriyor. Sanatçı ayrıca, Yeldeğirmeni Mahallesi’nde Talimhane Sokak’ta bulunan bir binanın yan duvarına 15 m x 15 m boyutlarında bir duvar resmi de uygulayacak.


2000’lerin ortasından itibaren geliştirdiği özgün tarzı ve siyah beyaz desenleriyle İsrail sanat ve tasarım dünyasının sıra dışı isimlerinden biri olarak uluslararası üne kavuşan Pilpeled, grafik, grafiti, illüstrasyon karması ayrıksı tarzı ve monokromatik boya tekniğiyle uyguladığı duvar resimleriyle sokak sanatı alanında önemli bir yere sahip. Cesur stili ve içten konu seçimleriyle dünyada sokak sanatının önde gelen temsilcilerinden biri olan sanatçının keskin ve kışkırtıcı duvar resimleri Tel Aviv’den Paris’e, Krakov’dan Cape Town’a Berlin’den Los Angelas’a dünyanın pek çok şehrinde yer alıyor.


Solda: Pilpeled, Ekahba, 100 cm x 80 cm

Sağda: Pilpeled, Luxie, 100 cm x 125 cm


Kariyerine Tel Aviv’deki kulüpler, partiler için poster ve el ilanları hazırlayarak; arkadaşlarının albüm kapaklarını çizerek başlayan ve kısa sürede şehrin sokak kültürünün aranan bir üyesi haline gelen Pilpeled’in MTV İsrail için grafik tasarımcı olarak çalıştığı yıllarda da pek çok otel, restoran ve kulüp için gerçekleştirdiği iç tasarımlar bulunuyor. 2013 yılında Absolut Votka X PILPELED şişe tasarımını yapan, 2014’te Puma için üretilen ceketlere imza atan, 2015’te Coca Cola’nın Cola Zero kampanyasına elde boyanmış reklam panoları üreten ve 2016’da Bensimon için ayakkabılar tasarlayan sanatçı, 2018 yılında Time Out dergisinin en iyi grafiti ödülünün sahibi oldu.


Solda: Pilpeled, Elazar, 110 cm x 70 cm

Sağda: Pilpeled, Joshua, 110 cm x 70 cm


Uluslararası müze ve sergilerde yer alan eserleri, kentsel boyutlardan sokak giyimine uzanan farklı mecralara uyguladığı üretimiyle, sanat ve tasarım arasındaki sınırları bulanıklaştıran; sokak kültürü, moda ve popüler kültür arasında çekinmeden dolaşan Pilpeled’in aynı ismi taşıyan sergisinin açılışı 30 Ağustos’ta 15:00-22:00 saatleri arasında Black Flag Art’ta gerçekleşecek.



bottom of page