top of page

PerformLab programı için açık çağrı


Kundura Sahne'nin Ayşe Draz ve Pelin Başaran ile beraber tasarladığı performans programı PerformLab’ın ilk atölyesi, 29 Mayıs - 6 Haziran tarihlerinde Beykoz Kundura’nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Atölye, 1 Mart 2021 tarihine kadar performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan sanatçıların başvurularını bekliyor



İstanbul’un önde gelen kültür ve sanat kurumlarından Beykoz Kundura’nın bu yıl başlattığı sanat ve düşünce programı KunduraLab, performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı PerformLab ile devam ediyor. Ayşe Draz’ın proje koordinasyonu ve Buse Yıldırım, Melih Gençboyacı, Pelin Başaran’la birlikte sanat yönetimini ve proje tasarımını üstlendiği program, farklı disiplinlerden gelen, disiplinlerarası çalışmalara ilgi duyan sanatçılara yeni perspektifler sunmayı amaçlıyor.


Türkiye’den ve Hollanda’dan sanatçıları bir araya getirerek olası işbirliklerinin ve iki ülke arasında sürdürülebilir bir sanatsal diyaloğun da ilk tohumlarını atmayı hedefleyen programın ilk atölyesi, Hollanda’dan yeni kuşak sanatçılara yönelik araştırma ve geliştirme kurumu Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle düzenleniyor.


Beykoz Kundura’nın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek ve yedi gün sürecek atölyeye, Hollanda’dan Cherish Menzo, Benjamin Kahn, Khadija El Kharraz Alami, Samara Hersch, Türkiye’den ise açık çağrı ile seçilecek on sanatçının katılması bekleniyor. Sanatçıların bir araya gelerek sanatsal pratiklerini ve araştırma süreçlerini birbirleriyle paylaşarak, yöntem ve fikirlerini geliştirmekte birbirlerine destek olacakları programın başvuru detayları şu şekilde:

  • Atölye dili İngilizce olacağı için anlamakta ve kendini ifade etmekte yeterli İngilizce bilgisine sahip olunması bekleniyor.

  • Performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan, Türkiye’de ikamet eden tüm sanatçılar PerformLab’e başvurabiliyor.

  • Görsel-işitsel ve plastik sanatlar, teknoloji ve tasarım, bedeni ve hareketi merkeze alan tiyatro ve dans pratikleri gibi farklı disiplinlerden gelen ve disiplinlerarası çalışmalara ilgi duyan sanatçılara açık olarak düzenleniyor.

  • Başvuranların 01.01.2021 tarihinde 25 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor.

  • PerformLab’e bireyler, gruplar veya kolektifler başvurabiliyor.


29 Mayıs - 6 Haziran tarihlerinde Beykoz Kundura’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek PerformLab’ın ilk atölyesine başvurmak için bu form üzerinden istenilen belgeleri iletmeniz ve belirtilen soruları cevaplamanız gerekiyor. Başvuruların 1 Mart 2021 saat 12:00’ye kadar devam ettiği atölye için, sonuçların 22 Mart 2021 tarihinde açıklanması planlanıyor.








bottom of page