top of page

PerformLab başlıyor


Kundura Sahne'nin bu yıl ilki düzenlenecek performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı PerformLab, 29 Mayıs- 6 Haziran tarihleri arasında Beykoz Kundura’da gerçekleşiyor. Kundura Sahne'nin Ayşe Draz ve Pelin Başaran ile beraber tasarladığı program, Türkiye’den ve Hollanda’dan sanatçıları bir araya getiriyor



Kundura Sahne ile Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle hayata geçen PerformLab programı boyunca, Şubat ayında Türkiye’den sanatçılara yapılan açık çağrı sonucu, PerformLab'ın sanat yönetmenleri Ayşe Draz, Melih Gençboyacı, Pelin Başaran ve S. Buse Yıldırım’ın jüriliğinde seçilen sanatçılar Barış Arman, Dilan Onay, Doğan Can Serinkaya, Filiz İzem Yaşın, Halil İbrahim Aygün, Nadir Sönmez, Nursev Irmak, Onur Karaoğlu ve Selen Gürmen, bir hafta boyunca Hollanda’dan sanatçıların katılımıyla çalışmalarını paylaşma ve geliştirme imkânı bulacaklar.


Dansçı ve koreograf Benjamin Kahn, Amsterdam Fringe Ödüllü dansçı ve performansçı Cherish Menzo, oyuncu ve performansçı Khadija El Kharraz Alami ve Green Room ödüllü eğitimci, sanatçı, tiyatrocu ve yönetmen Samara Hersch, Kundura Sahne’nin konuğu olarak İstanbul’a gelecek ve katılımcılarla deneyimlerini paylaşacaklar.


PerformLab’e ayrıca, sanatçı İlyas Odman da, sanatsal süreçlere fermantasyon kavramı üzerinden yeni bir bakış açısı kazandırarak Sanat Fermantoru olarak eşlik edecek. Fermantasyonu sanatsal süreçlere yeni bir perspektifle bakmayı sağlayan bir araç olarak kullanmayı öneren bu yaklaşım, PerformLab'in omurgasını oluşturacak.


Bu yıl ilki düzenlenecek olan program, Türkiye ve Hollanda arasında olası sanat işbirlikleri kadar, sürdürülebilir bir sanatsal diyaloğun başlamasına yönelik ilk tohumları atmayı da hedefliyor.


29 Mayıs’ta Beykoz Kundura’da başlayacak olan performans geliştirme programı PerformLab, 6 Haziran’a kadar devam edecek.


bottom of page