top of page

Pera Öğrenme'den Gençlik ve Spor Bayramı’nda Hip-Hop Atölyesi

Pera Müzesi, Öğrenme Programları kapsamında Gençlik ve Spor Bayramı’nda eğlenceli bir Hip-Hop Atölyesi düzenliyor. Dans stüdyosu Dansfabrika tarafından hazırlanan atölyenin videosu, 19 Mayıs'ta müzenin YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak


Pandemi süresince özel günlere dair düzenlediği etkinlikleri, dijital mecraları aracılığıyla paylaşan Pera Öğrenme, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Pera Müzesi Youtube kanalı üzerinden yayınlayacağı bir Hip-Hop Atölyesi düzenliyor.

1970'li yılların sonunda Amerika'da kötü koşullarda yaşayan siyahi azınlıkların gündemden uzaklaşmak ve eğlenmek için oluşturduğu bir kültür ve yaşam tarzı olarak ortaya çıkan ve Popping, Locking, Breaking, House Dans, Street Jazz gibi stilleri içinde barındıran popüler dans türü Hip-Hop'ın koreografisindeki incelikleri öğretmeyi amaçlayan atölye, Dansfabrika eğitmenlerinden Ömer Yeşilbaş yürütücülüğünde gerçekleşiyor.


Atölyedeki hareketler 13 yaş ve üzeri herkesin uygulayabileceği şekilde hazırlanırken, katılımcılar atölyenin ardından öğrendikleri dans figürlerini sosyal medyada #PeraÖğrenme ve #PeraGenç etiketlerini kullanarak paylaşabiliyor.

bottom of page