top of page

Ortaklaşa desteğiyle Kömür Kültür Sanat Merkezi

Kömür Kültür Sanat Merkezi, Ortaklaşa Hibe Programı desteğiyle Adıyaman’ın Kömür beldesinde açıldı. Kömür Kültür Sanat Merkezi, depremden etkilenen bölgede çocukların ve gençlerin nitelikli kültür-sanat etkinliklerine erişimini ve bu alandaki yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyor.


Kömür Kültür Sanat Merkezi


Kömür Kültür Sanat Merkezi, Türkiye’de kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki diyaloğu, iş birliklerini geliştirmeyi amaçlayan Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın birinci açık çağrı döneminde desteklenen dört proje arasında yer aldı.


Diyarbakır’dan Önce Çocuklar Derneği’nin yürütücülüğünde, Adıyaman’ın Kömür Belediyesi’nin ortaklığında gerçekleştirilen projede, Diyarbakır’da ve Kömür’de deprem sonrası normalleşme sürecine katkıda bulunması hedefiyle kültür-sanat etkinlikleri tasarlanacak.


Proje kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteğiyle bir kültür-sanat merkezi hayata geçirildi. Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde, Diyarbakır’da uzun yıllardır faaliyet gösteren proje iştirakçileri Ma Music Center ile Amed Şehir Tiyatrosu’nun destekleriyle çocuklara ve gençlere yönelik müzik, tiyatro ve yaratıcı sanat atölyeleri düzenlenecek. Atölyelerde ortaya çıkan gösteriler, sonbaharda Kömür’de ilk kez düzenlenecek Kömür 1. Çocuk ve Gençlik Festivali’ne taşınacak.


Kömür Kültür Sanat Merkezi


Kömür Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Yargı ve İç İşleri Bölüm Başkanı Alexander Fricke’nin yanı sıra İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Kömür Belediye Başkanı Hasari Talaş, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; Önce Çocuklar Derneği, Ma Music, Amed Şehir Tiyatrosu ve Marmara Belediyeler Birliği’nden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.


Kömür Kültür Sanat Merkezi’nin açılışından


 

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı hakkında


Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Avrupa Birliği desteğiyle, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) iştiraki ve EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) Ankara ve İstanbul iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

 

Program, Türkiye genelinde kültür-sanat alanını, STK’lar ve belediyeler arasındaki iş birliklerini ortak projeler aracılığıyla güçlendirmeyi, kültür profesyonellerinin kültür politikaları ve yönetimi alanındaki gelişimlerini desteklemeyi, katılımcı yerel kültür politikalarının oluşmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

Üç yıl sürecek proje kapsamında kültür-sanat odaklı STK’larla yerel yönetimlerin birlikte üretecekleri projelere 1,3 milyon avro hibe desteği sağlanacak. Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı; Öğrenme, Diyalog ve Hibe olmak üzere üç alt programdan oluşuyor.


Ortaklaşa Hibe Programı  I. Açık Çağrı Dönemi hakkında


Ortaklaşa Hibe Programı, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren STK’lar ile belediyeler arasındaki işbirliğini teşvik eden bir ortam yaratmayı; kültür-sanat sektöründeki STK’ların ve belediyelerin yerel düzeyde ortak projeler aracılığıyla yeni işbirlikçi uygulamaları keşfetmelerine destek olmayı amaçlıyor. Ortaklaşa Hibe Programı’nın 24 Nisan-12 Temmuz 2023 arasındaki birinci açık çağrı dönemine, Türkiye’nin yedi bölgesindeki 33 şehirden toplam 121 proje başvurdu. Bu projelerde 10 büyükşehir, altı il ve 71 ilçe belediyesi ortak olarak yer aldı. Değerlendirme Komitesi tarafından hibe başvuru rehberindeki kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda dört projeye 11 milyon TL destek verildi.

 

Ortaklaşa Hibe Programı II. Açık Çağrı Dönemi


Toplam bütçesi 1,3 milyon avro olan Ortaklaşa Hibe Programı’nın 4 Nisan 2024’te açılan ikinci açık çağrıya kültür-sanat odaklı sivil toplum kuruluşları en az bir belediye ortaklığıyla başvurabiliyor. İkinci açık çağrının başvuruları 4 Haziran 2024’e kadar devam etti.


Ayrıntılı bilgi için: ortaklasa.iksv.org

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page