top of page

Open Space’ten dijital toplu yemek


Open Space, 11 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 21.00’de sanatçı Laura Wilson ile Zoom üzerinden gerçekleşecek bir toplu yemek etkinliği düzenliyor. Moderatörlüğünü Gazeteci ve yazar Ellen Mara De Wachter’in üstlendiği dijital yemek, katılımcılarını günümüzün beslenme kavramını sorgulamaya davet ediyor


Laura Wilson, Dough, Baby, Open Space Açılış Performansı, 2020, Performans sanatçıları: Adam Moore & Iris Chan, Swiss Church, Londra, Fotoğraf: Ben Peter Catchpole


Yeni yaratıcı uygulamaları destekleyen ve alternatif alanlarda gerçekleştirdiği yıllık proje programı ile sanatta diyaloğu destekleyen Londra merkezli organizasyon Open Space’in yeni dijital programı içinde yer alan etkinlik, çağdaş sanatta yemeği bir araç olarak kullanan Edible Goods (Yenilebilen Objeler) serisi kapsamında düzenlenen, yemekle sanatsal, akademik ve sosyo-politik düzeyde ilişkimiz hakkında bir tartışma alanı sunan I Have Eaten It (Hepsini Yedim) sergisine atıfta bulunuyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Londra’da yer alan Platform Southwark’ta açılması planlanan ve Kovid-19 önlemleri kapsamında ertelenen, Huma Kabakcı ve Laura Wilson'ın küratörlüğündeki I Have Eaten It sergisi; bir hafıza alanı olarak tat ve sesin önemini, teknolojinin gıda üretimi ve tüketimi üzerindeki etkisini araştırıyor.

Sergiye referansla, gazeteci ve yazar Ellen Mara De Wachter moderatörlüğünde, Open Space kurucu direktörü Huma Kabakcı ve Laura Wilson’ın açılış konuşmasıyla başlayacak yemeğin, Londra merkezli Flat Time House Galeri’nin direktörü ve küratörü Gareth Bell-Jones’un ve sanatçı Moza Almatrooshi’nin panel konuşması ile ilerlemesi ve izleyicilerden gelecek olan sorularla sonlanması bekleniyor.


Etkinlik öncesinde ise Wilson, Open Space’in Instagram hesabından Kitchen Takeover başlıklı serinin uzantısı olarak birkaç malzemeyle toplantılardan önce hazırlanabilecek basit bir tarifi takipçilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Sanatçının paylaştığı tarifi kullanarak yemeğe katılabilir ya da istediğiniz yemek, içecek veya sadece bir fincan çay ile deneyimin bir parçası olabilirsiniz.


11 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 21:00’de İngilizce olarak Zoom üzerinden gerçekleşecek ücretsiz toplu yemek etkinliğine katılmak için I Have Eaten It: Communal meal başlıklı form üzerinden kayıt yaptırılabiliyor.

bottom of page