top of page

Moualla ahşap masa


Neptün Öziş’in, babası Sadi Öziş’in tasarımlarından esinlenerek ortaya çıkardığı ve önemli Türk ressamlarından Fikret Mualla’ya ithafen adlandırdığı ahşap Moualla Masa, Alman mobilya devi Walter Knoll’ün 2018 koleksiyonunda hayata geçiyor

Moualla Masa

Sadi Öziş’in özellikle bir eserinden esinlenerek Neptün Öziş tarafından tasarlanan Moualla Masa, Walter Knoll ile ortak çalışma sonunda geliştirilerek üç farklı ebat ve beş farklı malzeme alternatifiyle IMM 2018 Köln mobilya fuarında dünyaya tanıtıldı.

Neptün Öziş, bu minimalist tasarımında zarif bir detay ile, masa tablasını masanın ayaklarından koparmış ve masa tablasını alışılagelmişin dışında, çok ince ve narin ayaklar ile taşıtmayı hedeflemiş. Böyle bir kütleyi sorunsuzca, sağlam bir şekilde, ince ayaklar üzerinde taşıtmak ise Walter Knoll’ün kalitesi ve ileri üretim teknolojisi ile mümkün olmuş.

Neptün Öziş

Neptün Öziş, Türk sanat ve sanatçısının değerine dikkat çekmek adına ve babası Sadi Öziş’in, yakın arkadaşı Fikret Mualla ile Paris’te geçirdikleri yılların anısına, bu zamansız tasarımına, ünlü Türk ressam Fikret Mualla’ya ithafen Moualla ismini uygun görmüş.

Fikret Mualla ve Sadi Öziş

Walter Knoll’ün eşsiz kalitesi ile birleşen bu zamansız tasarım, Dünya genelinde Şubat 2018 itibariyle satışa sunulacak. Moualla Masa'yı, Türkiye’de ise Mozaik Design’dan temin etmek mümkün.

bottom of page