top of page

Kağıdın İzinde

Evin Sanat Galerisi, 9 Ocak- 29 Şubat 2020 tarihleri arasında Kağıdın İzinde isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Kağıt üzerine ve kağıt ile üretilen eserleri içeren sergi, ülkemiz sanatının 20. yüzyıl ustaları ve günümüz sanatçılarını bir araya getiriyor

Setenay Alpsoy, İsimsiz, 75 x 83 cm, Kağıt üzerine kara kalem, 2019


Kağıdın sanat ile olan ilişkisi üzerine şekillenen sergide, Evin Sanat Galerisi'nin temsil ettiği sanatçıların yanı sıra, çağını temsil eden öncü isimlerin yapıtları da yer alıyor. Kağıt üzerine üretilmiş yapıtların dışında, not kağıdına çizilmiş eskizlere, belki daha önce başka bir amaç için kullanılmış bir mukavva parçasına çizilmiş geçmişten notlara ve yazışmalara da yer veren Kağıdın İzinde sergisi, kağıdın tarihini ve sanatçıların kağıt ile ürettikleri eserlerin evrenselliğini odağına alıyor.


Bu kapsamda Eren Eyüpoğlu, Nuri İyem, Selim Turan, Avni Arbaş, Nedim Günsür, Neş’e Erdok, Cengiz Çekil, Rahmi Aksungur, Cansen Ercan, Temür Köran, Hakan Gürsoytrak, Buket Güreli, Nalan Yırtmaç, Zulal, Hakan Cingöz, Emin Turan ve Setenay Alpsoy’un çalışmalarının yer alacağı sergi, insanlık tarihi boyunca kullanılan bu yaygın malzemenin çok yönlülüğünü ortaya koymayı amaçlıyor. Bu bağlamda, Lothar Müller’in Beyaz Büyü adlı kitabında kağıt üzerine kaleme aldığı "Üzerine yazı yazabilir, çizebilir, baskı yapabiliriz; onu yırtabilir, buruşturabilir ya da katlayabiliriz. Kâğıt büyülü bir cisim ve başka hiçbir şey modern dünyanın gelişimine onun kadar katkı sağlamadı, hatta insanı bu denli değiştirmedi. Kutsal kitaplardan iskambil kâğıdına, banknottan gazeteye, tuvalet kâğıdından hisse senedine, boş sayfalardan başyapıtlara her alanda, her sınıfın, her an hayatında.” cümlelerinin altını çizen sergi, izleyiciye kağıdın sanatçının elinde geçirdiği dönüşümü gözlemleme fırsatı sunuyor.


Açılışı 9 Ocak saat 18:00'de Evin Sanat Galerisi'nde yapılacak olan Kağıdın İzinde sergisi, 29 Şubat'a kadar devam edecek.

bottom of page