top of page

Hareket Eden Anılar sergisi Cocoon’da


Contemporary Istanbul Vakfı (CIF) ve Borusan Contemporary iş birliğinde düzenlenen Hareket Eden Anılar sergisi, 27 Mayıs- 6 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Fişekhane bünyesinde yer alan sanat alanı Cocoon’da izleyiciyle buluşuyor. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan 16 esere yer veren sergi, teknolojinin sanat üzerindeki etkisinin giderek arttığı bir çağı, İstanbul gibi metropollerin yaşam deneyimi üzerinden anlatıyor


Laurent Bolognini, Varyasyonlar 2, 2012, Fotograf: Özge Balkan


Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nda yer alan fotoğraf ve Yeni Medya eserler arasından derlenen sergi, güncel sanatın malzemelerinden biri haline gelen teknolojinin gelişim yolculuğuna tanıklık ediyor. Yükselen katlar arasında kalan tarihi Fişekhane yapısının modüllerinin sergideki hareketli imgelere uyumundan hareketle, kent sakinlerinin karakteri, sosyokültürel birikimi, psikolojisi ve bulundukları coğrafyaya göre şekillenen ortak yaşam alanlarına değiniliyor.

Contemporary Istanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, sergideki çalışmaların yaşadığımız yoğun kentleşmenin sorunlarını çağdaş sanatın yenilikçi teknikleriyle ele aldığını belirtirken, serginin pandeminin olumsuz etkilerinden yavaş yavaş sıyrılmaya çalıştığımız bu günlerde bize sanat yoluyla bir yeni soluk alma olanağı sunmayı amaçladığını vurguluyor. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun sanat/düşün/teknoloji ekseninde odağına aldığı Yeni Medya sanatının deneysel ve sorgulayıcı karakterine dikkat çeken Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren ise “güncel sanat sahnesinin uluslararası temsilcilerine ait video yerleştirmeleri, fotoğraf, ışık heykelleri, Artırılmış Gerçeklik gibi farklı pratiklere yer açan serginin, küresel bir kent tasavvuru inşa ettiğinin altını çiziyor.


bottom of page