top of page

Geriye Dönüp Baktığımda

"İyi Bak Dünyana" diyerek dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağını her fırsatta vurgulayan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), tasarımı, üretimi ve hayatı keşfederek kendi iç yolculuğuna çıkan Özlem Tuna’nın Geriye Dönüp Baktığımda kitap sergisine, 8 Şubat- 11 Mart 2022 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak

Özlem Tuna


2018 tarihinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi Projesi olarak başlatılan ve 2020 yılında kurulan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), her katında farklı bir üretim ve sergileme sürecini gözlemleyebileceğimiz şekilde tasarlandı. Yaklaşık 500 metrekareye yayılan KTSM, seramik üretim alanına, sergi alanına, sunum alanına, tasarım ve sanat ağırlıklı bir kütüphaneye ve atölyeye ev sahipliği yapıyor. Dünyamızın içinde bulunduğu sorunlar yumağından çıkış için yaratıcı endüstrilerin yol gösterici olabileceğine inanan ve sürdürülebilir yaşam odaklı projelere kapılarını açan KTSM, 8 Şubat’tan itibaren sıra dışı bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Hayatının dönüm noktaları ve ilham kaynaklarıyla, malzeme denemeleri başta olmak üzere tasarım yolculuğundan gerçekçi paylaşımlar içeren, içerik ve tasarımlarıyla dikkat çeken Özlem Tuna’nın ilk kitabı Geriye Dönüp Baktığımda, sergiye de adını veriyor. Bu sergi, tasarım yolculuğunun baş aktörleri hamur, çamur ve metal ekseninde şekillenirken, Özlem Tuna'nın tasarım dünyasına daha yakından bakmamızı sağlıyor.


Atölye Kale’nin katkılarıyla hayata geçen Geriye Dönüp Baktığımda sergisi, 11 Mart tarihine kadar pazartesi ve resmi tatiller hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.







bottom of page