top of page

GEMSS'23'ten açık çağrı

The Circle, yaratıcı ve genç mimarları Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi’nin üçüncü edisyonu için başvurmaya davet ediyor. İki yılda bir düzenlenen GEMSS, geleceğe yön verecek 40 yaş altı genç mimarların ulusal ve uluslararası platformlardaki tanınırlıklarını artırmayı ve Türkiye Mimarlık kültürüne katkı koyan pratiklere dair güncel bir arşiv oluşturmayı hedefliyor. GEMSS’23’e 9 Temmuz 2023'e kadar başvuru yapılabilir



Mimari, düşünsel, bilimsel, sanatsal ve sosyal boyutlarda işler üretmiş ve yayınlamış bütün bireysel, ekip ve çok disiplinli pratiğe açık olan GEMSS (Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi), kapsayıcılığı sayesinde geleceğin mimarlığını şekillendirecek genç pratiklerin hangi merkez ve alternatifler odağında işler ürettiklerini görünür kılmayı amaçlıyor. GEMSS’23, büyümenin sınırındaki dünyamızda sürdürülebilir, katılımcı ve inovatif tasarım yaklaşımları sergileyen genç pratikleri destekliyor.


GEMSS’23’ün seçici kurulunda, mimarlık kültürüne katkı sağlamış profesyonel mimarlar, sanatçılar, akademisyenler, düşünürler ve sektör temsilciler bulunuyor. Sait Ali Köknar moderatörlüğünde bir araya gelen Seçici Kurul’da Alexis Şanal, Ertuğ Uçar, Matthew Warner, Merve Bedir, Sinan Logie, Yılmaz Değer, Zehra Akdemir Veryeri yer alıyor.


5 Mayıs’ta ilan edilen Açık Çağrı ile başlayan GEMSS’23 programında yer alacak mimarlar, değerlendirme için bir araya gelecek Seçici Kurul tarafından Ağustos ayında duyurulacak. Üçüncü döngüsü fiziksel ve çevrimiçi platformlarda hibrit olarak gerçekleştirilecek olan GEMSS’23, serginin yanı sıra yan etkinlikler, çevrimiçi yayınlar ve seçki kitabının da yer aldığı bir programla desteklenecek.


2023 Sonbaharında The Circle Space’te kapılarını ziyaretçilere açacak GEMSS’23 Sergisinin 2024 yılı ilkbaharında Almanya’ya, sonbaharında Suudi Arabistan’a taşınması planlanıyor. Global yapısı ile GEMSS sergileri, seçkide yer alacak 40 yaş altı genç mimar ve ekiplerin yenilikçi çalışmalarını farklı coğrafyalarda geniş kitlelerle buluşturacak.


Başvurular 18 Haziran 2023 tarihine kadar linkteki adresten dijital form aracılığı ile yapılabilir. Ayrıntılı bilgi için buradaki adrese ulaşabilirsiniz.




bottom of page