top of page

Edebiyat Salonu'nun konuğu: Muriel Barbéry


Institut français Türkiye’nin düzenlediği Edebiyat Salonu çevrimiçi etkinliği, 24 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da Kirpinin Zarafeti adlı romanıyla tanıdığımız Fransız yazar Muriel Barbéry'yi konuk ediyor


Muriel Barbéry, Fotoğraf: Boyan Topaloff


Yiğit Bener’in sunumuyla Zoom platformunda çevrimiçi gerçekleşecek olan etkinlikte, Muriel Barbéry’ye, 2021 yılında Kırmızı Kedi yayınlarından çıkacak olan son romanının çevirisini yapan Ekin Özlü Akseki de eşlik ediyor.


1969’da “tesadüfen” Fas’ta doğan Barbéry, ailesinin edebiyat öğretmenleri olduğu Touraine’de büyüdü, Normal Sup’ta okuduktan sonra Normandiya’da felsefe öğretti. İlk romanı Gurmenin Son Yemeği‘ni 2000 yılında yazdı. İkinci romanı Kirpinin Zarafeti’nin başarısının (Türkçe dahil 30’dan fazla dile çevrildi, dünya çapında altı milyon kopya satıldı, birçok edebiyat ödülü kazandı, sinemaya uyarlandı) ve dokuz yıllık sağduyu ve sıkı çalışmanın ardından, 2015’te Elflerin Yaşamı ile geri döndü. Bu roman ayrıca 2019’da, Petrus karakteriyle çay (Japonya) ve şarap (Fransa) olmak üzere iki karşıt dünyayı içeren bir roman olan Un Etrange pays ile devam edecekti


Henüz altı ay önce basılan son romanı Une Rose Seule, jeo-botanikçi Rose’un hiç tanımadığı babasının öldüğünü ve kendisine bir mektup bıraktığını bildiren bir noterin çağrısıyla geldiği Kyoto’da geçiyor. Kökenlerinin manzarasının kalbine yerleştirilen bir kadının, hiç tanımadığı şehri adımlarken yaşadığı küçük öykülerle başkalaşımını anlatıyor.


24 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da Kirpinin Zarafeti adlı romanıyla tanıdığımız Fransız yazar Muriel Barbéry'nin konuk olacağı Institut français Türkiye’nin düzenlediği Edebiyat Salonu etkinliğine katılmak için ifturquie.org adresini ziyaret edebilirsiniz.



bottom of page