top of page

Doğançay Müzesi 16. Resim Yarışması başvuruları devam ediyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda İstanbul’da okuyan ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Doğançay Müzesi 16. Resim Yarışması için başvurular devam ediyor. Bu yıl “hayat” teması odağında gerçekleşecek yarışma için son katılım tarihi 21 Eylül 2020


Bora Cengiz (Özel Şişli Terakki Ortaokulu), Doğançay Müzesi 15. Resim Yarışması birincilik alan çalışması, 2019


Bütün dünya müzelerinde olduğu gibi Türkiye’de de gelecek nesillerin eğitim, kültür ve sanat bilgili olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefleyen Doğançay Müzesi, 15 sene önce, kuruluşundan hemen sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda başlatmış olduğu çocuk resim yarışmalarını büyük bir ihtimamla günümüze kadar sürdürüyor. Bu sene de, pandemi sürecinin beraberinde getirdiği tüm zorluklara ve destek eksikliğine rağmen; geleneksel yarışmayı sürdürebilmek için başvurularını çevrimiçi platforma taşıyan müze, yarışmanın bu yılki temasını pandemi sürecinde pozitif çalışmalar ve düşünceler ortaya koymak amacıyla “hayat” olarak belirledi.


İstanbul’da okuyan tüm ortaokul 5, 6, 7, 8. Sınıf öğrencilerinin katılımana açık olan yarışmaya info@dogancaymuseum.org adresi üzerinden çevrimiçi olarak başvurulabiliyor. Öğrencilerin, “hayat” konusunu istedikleri gibi resmedebilecekleri yarışmada birincilik, ikincilik, üçüncülük, beş mansiyon ve katılım sertifikası verilirken, sıralamada ilk sekizde yer alan öğrenciler bir yıl güzel sanatlar eğitimi kazanıyor.


Doğançay Müzesi devam eden yarışmalarla, 9. Resim Yarışması’ndan sonra kaybettiğimiz ressam Burhan Doğançay’ın ihtimam ve titizlikle sürdürdüğü ve İstanbul çocuklarına kazandırdığı bu değerli kültürel markayı aynı titizlikle sürdürmeyi hedefliyor.


Başvuru koşulları:


Doğançay Müzesi 16. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması’na İstanbul ilinde okuyan tüm ortaokul öğrencileri katılabiliyor.


Resimler öğrencinin kendisine ait olması gerekirken, grup çalışmaları yarışma dışında bırakılıyor. Malzeme seçiminin serbest olduğu yarışmada, eserlerin ebatları 50x70 cm den daha büyük olmaması bekleniyor. Yarışmaya her öğrenci birden çok eserle katılabilir, ancak bir ödül kazanabiliyor. Resimlerin mümkün olan en iyi şekilde fotoğraflarının çekilmesi önemli olurken, eğer mümkünse taratarak gönderilmesinin daha doğru olduğu belirtliyor. Resmin tamamının görselde görünmesi gerekiyor ve fotoğraf makinası ya da telefonla yapılacak çekimlerde ışığın doğal ve resmi orijinalini en doğru şekilde yansıtmasına, mümkün olan yüksek çözünürlükte olmasına dikkat edilmesi bekleniyor.


Katılımcı olmak isteyenlerin resim görsellerini en geç 21 Eylül 2020 tarihine kadar e-mail üzerinden info@dogancaymuseum.org adresine göndererek başvuruda bulunabileceği yarışmada, her resim için; resim sahibi öğrencinin adı, soyadı, yaşı, sınıfı, okul adı, irtibat numaraları (okul ve ev/cep telefon numarası), resmin adı, ölçüleri ve tekniği mailin gövde metnine ve her resmin arka yüzüne yazılması gerekiyor.


Yarışma sonunda başarı ve sergileme ödülü kazanan eserlerin, 13 Ekim 2020 tarihinde kazanan öğrencilere bildirilmesi ve şartlar uygun olduğunda eserlerin bir sergisinin yapılması planlanıyor.

bottom of page