top of page

Dışı Jean-Michel Basquiat, içi RAYMOND WEIL

Dış tasarımında Jean-Michel Basquiat'nın sanat eserlerini, iç tasarımında ise İsviçre saatçilik sanatını sergileyen ve bir koleksiyon parçası olarak sunulan RAYMOND WEIL’in yeni Freelancer Basquiat Special Edition saati, Saat&Saat mağazalarında ve saatvesaat'te meraklılarını bekliyor



RAYMOND WEIL'ın yeni saat modeli Freelancer Basquiat Special Edition modelinin dünya prömiyerini 24 Ekim’de ünlü e-ticaret platformu Hodinkee ile yapan RAYMOND WEIL, bu özel model ile markanın sanatsal mirasını yaşatmaya devam ediyor. Sanat ve horoloji alanlarını kusursuzca birleştiren Freelancer Basquiat Special Edition, dünya genelinde sınırlı sayıda üretilerek bir koleksiyon parçası olarak ilgililere sunuluyor.


Çağımızın önemli sanatçılarından Jean-Michel Basquiat'ya saygı duruşunda bulunan model, tüm horolojik işlevlerin okunabilirliğini sağlamak için siyah bir arka plana yerleştirilen kırmızı, sarı ve mavi ana renklerin hakim olduğu bir renk paleti ile tasarlandı. Kadranın merkezinde, Basquiat'nın 1984 tarihli ünlü tablosunda tasvir edilen "taç giyen dinozor" olan ikonik Pez Dispenser yerleştirildi. Saat 12 yönünde konumlandırılmış olan sarı renkli taç figürü Super-Luminova® özelliğine sahip ve akrep ile yelkovanda bulunan aynı özellik sayesinde saat karanlıkta da okunabiliyor.





Basquiat'nın sembolleriyle süslenen bu saatte, sanat ve mekaniğin iç içe geçtiği siyah PVD butonlar, fırça darbelerini anımsatan bezel tasarımı, saat 9 yönünde yer alan ve sonsuza kadar dönen saniye diski, Basquiat'nın kişisel yansımalarını ve hayatın karmaşıklığının bir metaforunu; tam karşısındaki 30 dakikalık atlama diski ise Basquiat resimlerinin üç temel teması olan yaşam, ölüm ve insanlığı tasvir ediyor.

Tasarım ve işlevi bir araya getiren titanyum kasası, rahat kullanım için 43,5 mm çapında ve 13,7 mm kalınlığında tasarlanan saat 56 saatlik güç rezervi sunan otomatik kurmalı mekanik bi-compax kronograf olan RW5030 kalibre mekanizmasına sahip.


Saat, yan tarafında ikonik sarı kurma kolunun yer aldığı özel bir kutuda sunuluyor. Kutu açıldığında ısmarlama bir logo plakası ve Pez simgesi ortaya çıkıyor. Kutu siyah pleksiglastan® ve Basquiat'nın kariyerinin erken dönemlerinde kullandığı medyumlara bir gönderme olarak Posca™️ boya işaretlerinden esinlenerek basıldı. Sunum kutusu, içindeki başyapıtı sergilemek için sanatsal bir araç olma umudunu güdüyor.









RAYMOND WEIL X BASQUIAT Special Edition: Cesaret ve yaratıcılığın kanıtı


RAYMOND WEIL'in markanın mirasına ve değerlerine değen bu tasarımı markanın CEO'su ve kendini sanata adamış Elie Bernheim'ın fikri. Bernheim, markanın kurucusu ve tutkulu bir sanat koleksiyoneri olan büyükbabası Raymond Weil'in sanatsal mirasını sürdürmeye kararlı görünüyor. Özel üretim Freelancer Basquiat Special Edition hem Raymond Weil'in ruhunu kutluyor hem de yaratıcılığın şirket kültürünün merkezinde kalmasını sağlıyor.


Sanat ve müzik arasındaki doğal bağlantının farkında olan bir sanatçı olarak Basquiat'nın her iki alandaki çok yönlü etkisi, bu çalışma özelinde ideal sanatçı olarak ortaya çıkmasına sebep verdi. Marka için müzik mirasının da ötesine geçen heyecan verici bir evrime işaret eden durum Basquiat'yı Basquiat yapan şey müzik olması. Basquiat kendini dans, sanat ve müziğin bir potada eridiği New York'un merkezindeki gece hayatında bu kadar bilinir kılan şey içinde taşıdığı tutkusu...


"Sanat mekânı, müzik ise zamanı nasıl süslediğimizdir." - Jean-Michel Basquiat




Jean-Michel Basquiat

Jean-Michel Basquiat kendi kuşağının en tanınmış sanatçılarından biri ve yaygın olarak 20. yüzyılın en önemlilerinden biri olarak kabul ediliyor. Sanat kariyeri 1970'lerin sonlarından 1980'lere, 1988'de 27 yaşındaki genç ölümüne kadar uzanmıştır.

Basquiat'nın eserleri sinirli ve ham; cesur renk ve kompozisyon anlayışı sayesinde kontrol ve doğallık, tehdit ve zekâ, kentsel imgeler ve primitivizm gibi görünüşte çelişkili güçler arasında ince bir denge kurar. Basquiat markası genç, uluslararası kent kültürünün değerlerini ve özlemlerini temsil eder. Ressamlık kariyerine başlamadan önce, sokakta satılmak üzere punk esintili kartpostallar üretmiştir ve SAMO adı altında politik-şiirsel grafitileriyle tanınır.

Çeşitli araçları bir araya getirmesi Basquiat'nın sanatının ayrılmaz bir unsurudur. Resimleri tipik olarak her türden metin ve kodlarla kaplıdır: kelimeler, harfler, rakamlar, piktogramlar, logolar, harita sembolleri, diyagramlar ve daha fazlası ve çok panelli resimler ve açıkta kalan sedye çubukları, yazı, kolaj ve imgelerle yoğun yüzeyi olan bireysel tuvaller.




RAYMOND WEIL'in sanattan ilham alan ilk eserini tanıtmaktan heyecan duyuyorum. Neo-ekspresyonizm ve İsviçre işçiliğinin bir füzyonu olan bu Special Edition kronograf, saat tutkunları için olağanüstü bir koleksiyon saati. -Elie Bernheim



RAYMOND WEIL

RAYMOND WEIL, İsviçreli bir saat üreticisidir. Yarım yüzyıldır değerlerini saatlerinin kalbine yerleştiren bir aile olarak zarif ve rafine saatler yaratmaktadır. 1976 yılında kurulan şirketin başında şu anda, şirkete adını veren kurucunun torunu Elie Bernheim bulunuyor. Cenevre merkezli firma, üç kuşak boyunca gelişimini sürdürmüş ve İsviçre saat endüstrisinde öncü bir ışık olarak konumunu istikrarlı bir şekilde pekiştirmiştir.

RAYMOND WEIL markası için müzik ve sanat tükenmez bir ilham ve yaratıcılık kaynağı olarak vazgeçilmezdir. Aileden gelen bu kalıcı vizyon sadece RAYMOND WEIL'in gücünü oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda kendine özgü doğasını da şekillendirir. Müzik ve sanat, yaratıcılığını teşvik eder ve ünlü sanatçılar, ünlü müzik markaları, ikonik konser salonları, sanatı desteklemeye adanmış vakıflar ve en prestijli ödül törenleri ile tüm uluslararası ortaklıklarının merkezinde yer alır.

İsviçreli saat yapımcısı RAYMOND WEIL, 45 yılı aşkın deneyimine dayanarak, İsviçre'de yüzyıllar boyunca sabırla edinilen saat yapım becerilerini ve uzmanlığını ön plana çıkarıyor. Hassasiyet, kalite, güvenilirlik, asalet ve yüksek teknolojili malzemeler, çok sevilen Swiss-made

etiketini kazandıran bir felsefenin zorlu standartlarıdır.



Saat&Saat

1971 yılında temelleri atılan Saat&Saat, markalaşma sürecine 1994 yılında başlayarak dünya çapında tanınmış markaların Türkiye’deki dağıtım haklarını alarak müşteri memnuniyetini odak noktası olarak benimsemiş ve kaliteden ödün vermeden profesyonel bir yönetim anlayışıyla büyümesini sürdürmüştür. Perakende sektörüne 2006 yılında adım atan Saat&Saat, 2016 yılında Welder markasının tüm haklarını satın alarak, aynı yıl içerisinde Wesse markasını portföyüne dahil etmiştir. 2017 yılında Cerruti 1881 markasının Türkiye lisans anlaşmasını gerçekleştiren Saat&Saat, 2020 yılında Jacques Philippe markasını bünyesine katmış ve U.S. Polo Assn. markasının 34 ülkede üretim ve satış haklarını elde ederek global arenaya adım atmıştır. 2021 yılında MilanoXChange markasının haklarını da bünyesine katan Saat&Saat, Raymond Weil, Maurice Lacroix, Versace, Philipp Plein, Gc, Emporio Armani, Guess, Michael Kors, Fossil, Furla, Ted Baker, Kenneth Cole, Tommy Hilfiger, Lacoste, Diesel, Adidas gibi dünya çapında ün kazanmış 30'dan fazla markanın Türkiye distribütörlüğünü üstlenmektedir. Saat&Saat, 165 mağazası ve 600 bayisiyle birlikte dünyaca ünlü saatleri www.saatvesaat.com.tr üzerinden de saat tutkunlarının beğenisine sunmaktadır. Ayrıca, Türkiye'nin genelinde tek yetkili teknik servis hizmeti sunan Saat&Saat, sektörde bir öncü olarak tüm mağazalarda her marka saat için kapsamlı teknik servis desteği sağlamaktadır.




 

Raymond Weil ile Basquiat ortaklığı, yüksek profilli sanatçıları, fotoğrafçıları, tasarımcıları ve yaratıcıları temsil eden küresel bir lisanslama ajansı ve yaratıcı danışmanlık şirketi olan Artestar ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiştir.

bottom of page