top of page

Brigitte Labbé Edebiyat Salonu’nda


Institut français Türkiye’nin çevrimiçi edebiyat sohbetleri serisi SALON Edebiyat, 25 Kasım saat 19:00’da Fransız yazar Brigitte Labbé’yi ağırlıyor. Yazar Yiğit Bener’in sunumuyla gerçekleşecek söyleşiye Brigitte Labbé’nin kitaplarını Türkçe’ye kazandıran çevirmen Azade Aslan da eşlik ediyor


Brigitte Labbé



Çıtır Çıtır Felsefe isimli kitap serisinin yaratıcısı Brigitte Labbé,  çok dogmatik bulduğu felsefe alanına duyduğu tepkiyle kaleme aldığı seride, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermeyi amaçlıyor. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde çocuklar için Çıtır Çıtır Felsefe günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor.

Ocak 2019’da, kitaplarının çocukların eğitim öğretim yaşamına sağladığı katkılar nedeniyle Fransa’nın en önemli devlet nişanı olan Légion d’Honneur’e layık görülen Labbé, bu yılın başında 14. Ankara Kitap Fuarı’na Institut français Türkiye’nin davetlisi olarak katılmıştı.

Ücretsiz olarak, Zoom platformu üzerinden gerçekleşen SALON Edebiyat konferanslarına katılmak isteyenlerin Institut français Türkiye’nin ifturquie.org adresli İnternet sitesinden etkinliğe kayıt olmaları gerekiyor.


bottom of page