top of page

BİFO ve Borusan Quartet konserleri İstanbul Müzik Festivali’nde


Pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırılan 48. İstanbul Müzik Festivali’ni yüksek katkıda bulunan kurum olarak destekleyen Borusan Sanat, festival kapsamında BİFO ve Borusan Quartet konserleriyle izleyiciyle buluşuyor. Borusan Klasik radyosu ise, Eylül ayındaki hafta sonu kuşaklarını festival programı dahilinde yayınlıyor


2003–2018 yılları arasında, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın sürekli orkestrası olarak, İstanbul Müzik Festivali’nin açılış konserlerini gerçekleştiren Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstanbul Müzik Festivali kapsamında dijital bir programla izleyicisiyle buluşuyor. Geçtiğimiz 19 Ağustos’ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda, Patrick Hahn yönetimindeki BİFO, piyanist Víkingur Ólafsson’a eşlik etmiş; Mozart ve Schubert’in yapıtlarından oluşan programı, sınırlı sayıda izleyici de canlı olarak izlemişti. 30 Eylül’de çevrimiçi kaydı yayınlanacak bu konserin yanı sıra; BİFO Özel başlığını taşıyan üç konserlik bir seri de festivalin bu yılki programında sunuluyor.


Borusan Quartet’in, Beethoven ve Piazzolla yapıtlarını seslendireceği serinin ilk konseri dörtlünün adını taşıyor. 1 Ekim Perşembe saat 20.00’de yayınlanacak bu kaydı, 2 Ekim Cuma saat 20.00’de yayınlanacak Baroktan Klasiğe adlı ikinci konser izliyor. Lully ve Handel’in yapıtlarının yorumlanacağı ve BİFO’yu, Antonio Pirolli’nin yöneteceği bu konserde, mezzosoprano Ezgi Karakaya da solist olarak yer alırken, serinin üçüncü ve son konserinde, Murat Cem Orhan yönetimindeki BİFO, solist kariyerinin yanı sıra orkestra başkemancısı da olan Pelin Halkacı Akın’a eşlik ediyor. Max Richter’in Recomposed: Vivaldi – Dört Mevsim’inin yorumlanacağı bu konser de 5 Ekim Pazartesi saat 20.00’de izleyiciyle buluşuyor.


Bu yıla özgü nedenlerle; programındaki tüm konserlerin çevrimiçi yayınlanacağı festival, online.iksv.org adresinden takip edilebilirken, Borusan Klasik’in 12-13 ve 19-20 Eylül tarihlerindeki hafta sonu kuşaklarında  festivalde yer alan sanatçıları, arşivdeki kayıtlarıyla tanımak ve dinlemek isteyen müzikseverler Karnaval üzerinden yayın yapan Borusan Klasik radyosunu dinleyebiliyor. 

bottom of page