top of page

5533 sunar: İkinci Bölüm (Yüzeysel)

İMÇ (İstanbul Manifaturacılar Çarşısı)’de faaliyet gösteren bağımsız sanat inisiyatifi 5533, 2021 yılı programına 4 Haziran'dan itibaren İkinci Bölüm (Yüzeysel) isimli sergiyle devam ediyor. Sergide çalışmalarıyla yer alan sanatçılar Ardıl Yalınkılıç, Can Küçük ve Süper Normal, 5533’ün bulunduğu çarşıda insanların bakarak ya da dokunarak ilişki kurduğu yüzeydeki ögeleri konu ediniyorlar



Soldan sağa:

1. Can Küçük, Kayıp (detay)

2. Ardıl Yalınkılıç'ın bir posterinden detay

3. Süper Normal, Boş Ev (detay)


Sanat İnisiyatifleri Sürdürülebilirlik Fonu 2020 – 2021 kapsamında SAHA tarafından desteklenen bağımsız sanat inisiyatifi 5333'ün İMÇ'de (İstanbul Manifaturacılar Çarşısı) izleyiciyle buluşturduğu İkinci Bölüm (Yüzeysel) sergisi, Giriş ve Birinci Bölüm’ün ardından bu yılın üçüncü sunumu olarak gerçekleşiyor.


Ardıl Yalınkılıç’ın, 6. blokta bulunan kasetçilerin vitrinlerinde boy gösteren sanatçılarla, kendisinin yıllar sonra Türkiye’ye geri dönüp İkinci Bölüm’de sanatçı olarak “çıkış yapması” arasında benzerlik kurarak ürettiği ve mekanın vitrinine yerleştirdiği posterler; Can Küçük’ün, çocukların zaman geçirdiği mekanlar için tasarlanmış bir yer döşemesinden ürettiği çocuk kitabı Kayıp; ve Süper Normal’in, çarşının yaşam yerleri için sunduğu sınırlı çeşitte malzemenin, geçmişi ve gelecekteki olası anları canlandırma potansiyelini kurguladıkları yerleştirme Boş Ev, 5533’te izleyiciyle buluşacak işlerden bazılarını oluşturuyor.


Ardıl Yalınkılıç, Can Küçük ve Süper Normal'in çalışmalarıyla yer aldığı İkinci Bölüm (Yüzeysel) sergisi, 4 Haziran’dan 5 Temmuz’a dek, Pazartesi’den Cuma’ya 11:00-17:00 saatleri arasında İMÇ'de (İstanbul Manifaturacılar Çarşısı) görülebiliyor.

bottom of page