top of page

23 Nisan'da çocuklar için çevrimiçi etkinlikler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında, içinde bulunduğumuz pandemi koşulları sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenecek etkinlikleri çocuklar için bir araya getirdik


İKSV Alt Kat

🌟 1 Masal, 1 Uçurtma Atölyesi | 20 - 21 Nisan 2020 - Saat: 17:00


İKSV Alt Kat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Paribu sponsorluğunda 1 Masal, 1 Uçurtma başlıklı atölye çalışması ile kutluyor. Masal yazarı ve anlatıcısı Deniz Soruklu Evren ve uçurtma tasarımcısı Zahit Mungan’ın çocuklarla buluşacağı atölye, 20 ve 21 Nisan günlerinde İKSV Alt Kat Instagram hesabı üzerinden gerçekleştiriliyor.

Deniz Soruklu Evren’in evlerimizde kaldığımız bu tedbir döneminde kaleme aldığı Sabırlı Sabri masalını anlatacağı canlı yayın 20 Nisan Pazartesi saat 17:00’da, çocukların evde aileleriyle katılabilecekleri Zahit Mungan’ın Uçurtma Tasarım Atölyesi ise 21 Nisan Salı saat 17:00’da gerçekleşiyor.

Zahit Mungan’ın uçurtma tasarımını uygulamalı olarak canlı yayında anlatacağı atölyenin sonunda Deniz Soruklu Evren, vereceği yönergelerle çocuklardan yaptıkları uçurtmaları camlara asmalarını ve fotoğraflarını paylaşmalarını isterken, çocuklar ve aileler İKSV Alt Kat Instagram hesabını etiketleyerek #gökyüzühepimizin hashtag’iyle uçurtma görsellerini sosyal medya üzerinden paylaşabiliyorlar. Canlı yayın, çocukların tekrar izleyip uçurtma yapımını adım adım uygulayabilmeleri için 24 saat yani 22 Nisan 17.00’a kadar yayının yapıldığı Instagram hesabından izlenebilecek. Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklardan gelecek rengarenk fotoğraflar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İKSV Alt Kat Instagram hesabından yayınlanacak.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Feyza Çorapçı danışmanlığında hazırlanan 1 Masal 1 Uçurtma Atölyesi, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bu kez aileleriyle birlikte evlerinde yaşamalarını; aynı zamanda sabrın ve geleceğe dönük umudun bir sembolü olarak tasarlayıp camlara asacakları renkli uçurtmalarla, bu dönemde çalışan kişilere moral ve destek sağlanmasını amaçlıyor.

 

Akbank Sanat

🌟 Kağıt Tezgahta Dokuma | 21 Nisan 2020


Akbank Sanat'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. yılında, farklı yaş gruplarından çocuklara seslendiği çevrimiçi program, 21 Nisan Salı günü gerçekleşecek Kağıt Tezgahta Dokuma Atölyesi ile başlıyor. Çocuk Atölyeleri sanat eğitmeni Barış Karayazgan'ın sunumuyla gerçekleşecek ve Akbank Sanat'ın Youtube kanalında yayınlanacak atölyeler serisinin bu ilk etkinliğinde, çocuklar evdeki eski dergilerin sayfalarından oluşturdukları tezgahta, dokuma çalışması yaparak, kendi kilimlerini dokuyorlar.

🌟 Kağıt Pipetlerden Heykel | 22 Nisan 2020

Çocuklar Kağıt Pipetten Heykel atölye çalışmasında, eski dergiler, müsvette kağıtları heykele dönüştürüyorlar. En temel heykel yapma yöntemlerinden biri olan "ekleyerek heykel yapma" yöntemi ile kâğıtlardan yaptığımız pipetler kolları kaplayan bir heykele dönüşüyor.

🌟 Kendi Kitabını Kendin Yap! | 23 Nisan 2020

Ailece birlikte çalışmaya uygun olan bu atölye kapsamında, her birey farklı bir kısmını/sayfasını yaparak tam bir aile kitabı oluşturabiliyor. İsteyenin yazdığı, isteyenin çizdiği ya da süslediği çalışmada birinin başladığı hikayeyi bir başkası devam edip sonunu yine bir başkası getirebiliyor.

🌟 İleri Dönüşümlü Kağıt Heykel | 23 Nisan 2020

Bu aktivitede atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeler çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarıyla birleşerek çok renkli kâğıt heykellere dönüşüyor. Yapılan resmin 3 boyutlu bir heykele dönüştürüleceği atölyede hem "Geri dönüşüm" hem de "İleri Dönüşüm" konularının öğrenilirken uygulamaları da yapılacak. Ailece bir çalışma ve yardımlaşmanın olacağı atölye bol miktarda kesme, çizme, boyama, yırtma, buruşturma, oynama ve yapıştırma eylemlerini içeriyor.

🌟 Kafaları Yiyelim! | 25 Nisan 2020

Hem sanat, hem eğlence hem de sağlıklı beslenmeyi içeren atölye, evde olan değişik meyve ve sebzeleri hazırlarken yaratıcı olarak onları farklı portre ve şekillere getirerek hem sağlıklı beslenmeyi hem de sanat yapmayı teşvik ediyor.

Çocukların evdeki malzemelerle, kendi kendilerine veya ebeveyn desteği alarak gerçekleştirebilecekleri atölyelerin yanı sıra ayrıca, 23 Nisan günü Akbank Sanat Dans Atölyesi eğitmenlerinden dansçı ve koreograf Bengi Yörük ‘ün Kendi 23 Nisan Koreografini Oluştur başlıklı dans eğitimi videosu Akbank Sanat Youtube kanalında yayınlanıyor. 4-6 yaş çocukların farklı hareket kalitelerini kullanarak kendi koreografilerini hazırlayabilecekleri bu videoda; çocuklar yuvarlak, köşeli, hızlı hareket yönlendirmeleri ile kendi koreografilerini yaratıyorlar.

Çocukların 23 Nisan’ı evde, ebeveynleri ile etkileşim içinde, neşeyle kutlamalarını amaçlayan bu atölyeler "Akbank Sanat Evinizde" çatısı altında sosyal medya kanallarında takip edilebilirken, Akbank Sanat çocukları ve aileleri, 23 Nisan programına özel bu etkinlikler sırasında üretilen eserleri, çekilen fotoğrafları ve koreografi videolarını #AkbankSanatEvinizde etiketiyle sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor.


 

İllüstrasyon: İpek Kay

Pera Müzesi Öğrenme Programları

🌟 Ritmini Bul ve Sihirli Meyveni Yarat

Pera Müzesi Öğrenme Programları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılında, müzenin dijital sergilerinden esinlenerek hazırladığı bir programı çocuklara sunuyor. Detayları 23 Nisan tarihinde Pera Müzesi'nin web sitesi üzerinden paylaşılacak olan program, sanatı farklı yönleriyle, eğlenceli oyunlar eşliğinde deneyimlemeyi, hayal kurdurmayı, düşündürmeyi ve hareket ettirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda müzenin koleksiyon sergisi Kahve Molası'ndan hareketle, 4-6 yaş grubuna yönelik düzenlenen Ritmini Bul ve Sihirli Meyveni Yarat atölyesinde çocuklar, Etiyopyalılar tarafından "sihirli meyve" olarak adlandırılan kahvenin üretim süreci, içeceğe dönüşmesi ve sunumu ile ilgili bilgi edindikten sonra, renkli kalemlerle kendi sihirli meyvelerini çizerek, fincan ve kupalarla özgür ritimler oluşturuyorlar.

🌟 Fincanının Nesi Var?

7-9 yaş grubuna yönelik Fincanının Nesi Var? adlı oyunda ise evdeki farklı boyut ve şekillerde fincanlar bir araya getirildikten sonra, ebe olan oyuncu, bunlardan birini seçerek diğer oyuncuların sorduğu sorulara göre onlara ipuçları veriyor. Oyunda kullanılacak fincanlar, Kahve Molası sergisinde yer alan eserlerden de seçilebiliyor.

🌟 Origamiden Fincan Tasarımı

10-12 yaş grubuna yönelik Origamiden Fincan Tasarımı etkinliğinde ise çocuklar, katlama adımlarını takip ederek bir dosya kağıdını Kahve Molası sergisindeki eserler gibi kulpsuz bir fincana dönüştürdükten sonra, bu tasarımı kendi zevlerine göre boyayıp kişiselleştirebiliyorlar.

🌟 Ev Dedektifi

Duvarların Dili sergisinden esinlenilerek 4-6 yaş grubuna yönelik hazırlanan Ev Dedektifi oyununda da, çocuklar ellerine veya ufak bir kağıda çizdikleri desene en çok benzeyen şekli bulmak üzere evin farklı köşelerini keşfe çıkıyor.

🌟 Bedenin Harfleri

7-9 yaş grubu için tasarlanan Bedenin Harfleri etkinliği, çocukları, sevdikleri bir müzik eşliğinde hareket ederken, bedenleri ile yazı yazmaya ve ortaya çıkan görüntüyü deneyimlemeye çağırıyor.

🌟 Parça Parça Hareket ve Dans!

Tüm aile bireylerinin katılabileceği, 10-12 yaş grubuna yönelik Parça Parça Hareket ve Dans!'ta ise çocuklar, hip-hop müziği eşliğinde oyun oynarken aynı zamanda bir dans koreografisi de yaratabiliyorlar.


 

Microsoft Türkiye

🌟 Barış İçin Müzik Vakfı ile Şarkı Söylemeye Devam


Microsoft Türkiye de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100’üncü yılına özel olarak fırsat eşitliğine sahip olamayan çocuklara karşılıksız müzik eğitimi sunan Barış İçin Müzik Vakfı koro üyeleriyle birlikte bir video çalışmasına imza atıyor. "Şarkı söylemeye devam” mottosuyla hazırlanan videoda koro üyeleri, kendi evlerinde Microsoft Teams ile kaydettikleri solo videolarını Microsoft’a göndererek Dere geliyor dere türküsünü seslendiriyorlar. Video Microsoft Türkiye'nin Youtube sayfası üzerinden dinlenebiliyor.


 


Borusan Holding


🌟 Bilime Kapıyı Aç! | 21 Nisan 2020 - Saat: 13:30


Borusan Holding de, sağlık tedbirleri nedeniyle evlerde kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla çocuklar için Young Guru Academy’nin farklı yaş gruplarına özel düzenlediği bilim atölyelerini dijital platformları üzerinden sunuyor. Bu kapsamda tüm haftaya yayılacak olan etkinlikler, 21 Nisan günü saat 13:30'da Bilime Kapıyı Aç! Atölyesi ile başlıyor. 10-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak Borusan Holding'in Youtube sayfası üzerinden gerçekleşecek olan atölye "yapay zeka" odağındaki eğitimleri içeriyor.


🌟 Mavi Gezegen Bize Emanet | 22 Nisan 2020 - Saat: 13:30

5-7 yaş grubundaki çocuklara yönelik olan Mavi Gezegen Bize Emanet Atölyesi, saat 13.30'da Borusan Holding'in Youtube hesabı üzerinden düzenleniyor. Çalışma sürdürülebilir kalkınma hedefleri, karbondioksit deneyleri, yağ ve su deneyi, su arıtma deneyi gibi pek çok keşif etkinliğini içeriyor.


🌟 Mutluluğun Portreleri | 23 Nisan 2020 - Saat: 14:00


Borusan Contemporary ve DC Art iş birliğinde, DC Art’ın kurucusu ve İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali Direktörü Gazi Selçuk, saat 14:00'da Borusan Holding'in Instagram hesabından yapılacak canlı yayında çocuklar için Mutluluğun Portreleri başlıklı renkli bir sanat atölyesi düzenliyor. Her katılımcı kendisi ile birlikte seçtiği aile fertlerinin en mutlu göründüğü hallerinin portrelerini resmedeceği çalışmada, evde bulunan renkli ya da beyaz kâğıtlar, gazlı kalemler, kuru boyalar, varsa akrilik veya sulu boyalar kullanılabiliyor.


🌟 100. Yıl Özel Müzik Buluşması | 23 Nisan 2020 - Saat: 16:00


23 Nisan Perşembe saat 16.00’da ise bu kez Borusan Quartet üyesi viyola sanatçısı Efdal Altun, Borusan Holding'in Instagram hesabı üzerinden çocuklara özel bir 23 Nisan programı sunuyor. Yaklaşık yarım saat sürecek klasik müzik dinletisi, sanatçının mizah dolu şovlarıyla renkli bir dinletiyi içeriyor.


🌟 Evde Geleceği Kodluyoruz | 24 Nisan 2020 - Saat: 13:30

8-9 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen atölye, saat 13:30'da Borusan Holding'in Youtube canlı yayınında teknoloji odaklı olarak gerçekleşiyor. Atölyedeki etkinlikler bilgisayar kullanım, kodlamanın neden yapıldığının anlatılması, yapay zekânın hedeflerinin konuşulması ve yeni geliştirilen teknolojilerin hayatımıza etkilerinin tartışılmasını içeriyor.



 

Ekin Saçlıoğlu, Kırmızı Burunlu Fifi

İstanbul Modern


🌟 Geri Dönüşüm Dostları


İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm çocukları yaratıcı bir geri dönüşüm projesi yapmaya davet ediyor. Bu kapsamda, İstanbul Modern’in insan ve doğa arasındaki ilişkiye dikkat çeken geçmiş sergileri ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 2019 yılında düzenlediği, Yedinci Kıta başlıklı 16. İstanbul Bienali’nden esinlenen proje, çocukların çevre sorunlarına yönelik farkındalık kazanmasını amaçlıyor.


Artan plastik kullanımına dikkat çeken Geri Dönüşüm Dostları projesi, Antonio Cosentino, İsmet Değirmenci, Nermin Er, Murat Germen, Seçkin Pirim, Ekin Saçlıoğlu ve İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Bölümü’nün rehberliğinde çocuklara evlerdeki atık malzemelerle kendi sanat yapıtlarını yaratma imkânı sağlıyor. Geri Dönüşüm Dostları dahil olmak üzere, üç farklı projeye katılan çocuklar Sanata Sarıl Katılım Belgesi'ni de dijital olarak almaya hak kazanıyor.


Etkinliğe katılmak için; çocuklar pet şişe, kullanılmış pipetler ve boş kutular, poşet, kap kâğıdı, karton, boş şampuan ve sabun şişesi, sakız veya süt kutusu, yumurta kapları, tuvalet kağıdı veya kağıt havlu ruloları gibi evlerdeki atık malzemelerle yarattıkları kendi sanat yapıtlarını;

kullanılan ürünlerde marka bilgisi olmadan, Jpeg formatında, #istanbulmodernevde ve #sanatasarıl etiketleriyle, İstanbul Modern'in Instagram hesabını ekleyerek kendi sosyal medya hesaplarında ya da İstanbul Modern Müzesi'nin web sitesine yükleyerek paylaşabiliyor.


 

Türkiye Tasarım Vakfı


🌟 Renkli ve Çılgın Binalar | 23 Nisan 2020 - Saat: 15:00


Türkiye Tasarım Vakfı da 23 Nisan günü saat 15:00'da çocuklarla çevrimiçi platformda buluşuyor. Melis Eraydın'ın yürütücülüğünde 5-9 yaş grubuna yönelik olarak hazırlanan etkinlikte çocuklar evlerinde bir araya gelip kağıt ve kalemin yanı sıra kullacakları malzemelerle eğlenceli binalar tasarlıyorlar. Eğlenceli oyunlar oynayarak, bina tasarımının ilk adımını atan çocuklar, bu atölyede kendi istekleri dışında gelişen bir tasarım üzerinde çalışmayı ve onu zenginleştirmeyi öğrenirken, ellerindeki sınırlı malzemeyle yaptıkları resimleri oyunla ya da bir hikayeyle eğlenceli hale getirebileceklerini keşfediyorlar. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyeye katılmak için info@turkiyetasarimvakfi.com adresine mail göndererek kayıt olunabiliyor.


 

Yapı Kredi Yayınları


🌟 Çocukların Bayramı Kitapların Bayramı | 23 Nisan 2020

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılında, Türkiye’nin ilk çocuk dergisi Doğan Kardeş’in ilk sayısını Internet sitesinden erişime açan Yapı Kredi Yayınları, Çocukların Bayramı Kitapların Bayramı sloganıyla 23 Nisan Perşembe günü sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak olan etkinliklerde hareketli masallardan çizimlere, yemek tariflerinden evde oyun önerilerine yer veren Yapı Kredi Yayınları, her saat başı Instagram hesabında paylaşacağı videolarla Yalvaç Ural, Feridun Oral, Sara Şahinkanat, Selçuk Demirel, Naz Elkorek, Gizem Darendelioğlu, Elvan Uysal Bottoni, Nergis Seli, İpek Çalışlar, Filiz Özdem ve Dilek Yördem Ceylan gibi yazar ve çizerlerini çocuklarla buluşturuyor.


🌟 Bir Yazar Bir Masal | 24 - 25 Nisan 2020


24 Nisan Cuma gününden itibaren ise Yapı Kredi Yayınları, Bir Yazar Bir Masal başlığı ile çocuk edebiyatı yazarlarının videolarını paylaşmaya başlıyor. İlk gününde Feridun Oral’ın stop-motion tekniğiyle hazırladığı Bir Lokmalık Filmler'e yer veren Yapı Kredi Yayınları, 25 Nisan Cumartesi günü ise yazar Sara Şahinkanat'ın Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız’dan kitabından yola çıkarak hazırladığı video ve oyunla çocuklarla buluşturuyor. Bir Yazar Bir Masal etkinliğinin önümüzdeki haftalarda da faklı yazarların katımıyla devam etmesi planlanıyor.


🌟 Her Güne Bir Etkinlik


Yapı Kredi Yayınları ayrıca sosyal medya hesaplarında haftanın her günü çocukların tek başına veya aileleriyle birlikte ve evde bulunan malzemelerle yapabileceği etkinlikleri Her Güne Bir Etkinlik başlığı altında Yapı Kredi Yayınları Instagram hesabı üzerinden paylaşıyor.


 


Hrant Dink Vakfı


🌟 Sarkis ile Çocuklar ve Çocukluk Üzerine | 23,5 Nisan 2020 - Saat: 17:00


Hafızayı tüm gerçekliğiyle geleceğe taşırken, paylaşım ve diyaloğu teşvik etmek, birlikte bir gelecek hayal etmek amacıyla faaliyet gösteren 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı, birinci yaşını 23,5 Nisan 2020’de doldururken, yıl dönümü vesilesiyle 23,5 Nisan Perşembe günü saat 17.00’de, 23,5’ta, Hrant Dink'in çalışma odasının balkonunda yer alan Tuz ve Işık isimli eserin sanatçısı Sarkis ile Çocuklar ve Çocukluk üzerine zoom üzerinden çevrimiçi bir sohbet gerçekleştiriyor.


Sanatçının konuşmasının ana ekseninde olacak olan çocukluk, hem 2015 Venedik Bienali’nde sergilenen Respiro isimli çalışmasının, hem de sanatçının Çaylak Sokak’ta geçirdiği çocukluk yıllarının izlerini taşıyan eserleri ışığında ele alınırken, konuşma; bugünlerde çevrimiçi olarak görülebilen, Sarkis’in Başlangıçta, Çığlık, 24.02.1998 isimli videosu ile 2018.09.03 Munch 18930 isimli fotoğraf üstü yağlı boya çalışmalarının esin kaynağı olan Edvard Munch’un Çığlık (1893) isimli yapıtı üzerinden ilerliyor.


 

İş Sanat


🌟 Kumbara Dergisi'nde çocuk oyunları


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, farklı yaş gruplarından minik sanatseverlere yönelik çevrimiçi etkinlikler hazırlayan İş Sanat, Türkiye İş Bankası’nın çocuklara özel dijital platformu Kumbara Dergisi'nin web sitesi üzerinden çocukları kitap okumaya, eğlenceli etkinliklerle kaliteli zaman geçirmeye ve geçmiş sezonda sahnelenen çocuk oyunlarını izlemeye davet ediyor. Çocuk oyunlarının yanı sıra, platform üzerinden çocuklar, resimden origamiye, kitap ayracı yapımından illüzyon gösterisine, kodlama eğitimlerinden kelime oyunlarına pek çok etkinliğe katılabiliyor.


🌟 Robot Pinokyo Müzikli Çocuk Oyunu | 23 Nisan 2020


Bu özel günde klasikleşmiş masalları yeniden keşfeden çocuklar, bu sezon ilk kez İş Sanat’ta sahnelenen, Yekta Kopan’ın kaleme aldığı ve Lerzan Pamir’in yönettiği Robot Pinokyo müzikli çocuk oyununun da tam kaydını izleme fırsatı buluyor. 23 Nisan’da özel İş Sanat’ın YouTube hesabı üzerinden oyun çevrimiçi olarak çocuklarla paylaşılıyor.


🌟 KumbaraTv'de Masallar | 23 Nisan 2020


Aralarında Aslı Tandoğan ve Anıl Altınöz’ün bulunduğu Robot Pinokyo oyuncuları, Bremen Mızıkacıları, Çirkin Ördek Yavrusu ve Oz Büyücüsü’nün ardından bu kez Külkedisi masalını seslendiriyor. Külkedisi masalı da 23 Nisan’dan itibaren KumbaraTV üzerinden dinleyicileriyle buluşuyor.


🌟 Çocuklar İçin Müzik Önerileri


İş Sanat’ın 20. sezon sahnelediği müzikli çocuk oyunu Fırtına’nın "Geveze Piyanist"i Emir Gamsız’ın hazırladığı 23 Nisan’a özel müzik önerileri, dijital müzik platformu Spotify çalma listesinde sunuluyor. Dünyaca ünlü klasik müzik eserlerinden oluşan liste dinleyicilerini bekliyor.


 


Sakıp Sabancı Müzesi


🌟 Sesli Çocuk Kitapları


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Sakıp Sabancı Müzesi'nin (SSM) Sesli Çocuk Kitapları Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla Yekta Kopan tarafından yeniden seslendirildiyor. SSM’in geçmiş dönem sergileri kapsamında yayımlanan Ben Picasso, Ben Dali, Ben Rodin, Ben Cengiz Han, Ben Venedik Taciri, Ben Halı kitaplarıyla birlikte müzenin Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu için hazırlanan Ben Kitap ve çocuklara küçük yaştan itibaren konservasyonun önemini anlatan Ben Eserleri Koruyorum kitapları çocuklara dijital ortamda dinleme ve okunma imkanı sağlıyor.


Sanatçıların hayat hikâyeleri ve sanatsal üretimlerini, koleksiyonların oluşturulduğu tarihsel bağlamı ve bir müzenin işleyişine dair konuları anlaşılır bir dille çocuklara açıklamayı hedefleyen kitaplar SSM'nin web sitesi üzerinden indirebiliyor. Küçük yaştaki henüz okuma-yazma bilmeyen çocuklar için de eğitici ve eğlenceli bir fırsat sunan uygulama kapsamında sitedeki hikayelere ücretsiz ulaşılabiliyor.


 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi


🌟 Çocuk Tiyatroları | 21 - 22 - 23 Nisan 2020 - Saat: 14:00


TBMM’nin açılışının 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birçok dijital etkinlikle kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan çocuklar için, 21-23 Nisan tarihleri arasında tiyatro oyunları, çocuk operası, film ve kukla oyunu da içeren renkli bir program sunuyor.


21 Nisan saat 14.00’da çocuk oyunu Pollyanna ile başlayacak gösterimler, yine 21 Nisan saat 18:00’da Danimarka Kültür Enstitüsü iş birliği ile çocuklarla buluşturulan Kız Kardeşimin Çocukları Jutland’da ile devam ediyor. Programın sonraki gösterimlerinde ise, 22 Nisan saat 14:00’da çocuk operası Barış Ormanı, 23 Nisan saat 14:00’da çocuk tiyatrosu Atatürk ve Çocuk ve 23 Nisan saat 16.00’da kukla oyunu Çirkin Ördek Yavrusu yer alıyor. Gösterimler, İBB TV Youtube ve İBB TV Facebook hesaplarından izlenebiliyor.


 

Masal Kutusu


🌟 Kayıp Şemsiye Masalı | 23 Nisan 2020 - Saat: 11:00



2018 yılında Damla Yardımcıoğlu tarafından kurulan Masal Kutusu, çocukların hayal gücünü destekleyen, ders verme amaçlı olmayan ancak sosyal ilişkilerini ve yaşama dair becerilerini destekleyen masallar ve bu masallara eşlik eden el yapımı keçe karakterler ve doğadan edindiğimiz malzemelerden oluşuyor. 23 Nisan Perşembe günü saat 11:00'de Damla Yardımcıoğlu tarafından gerçekleştirilecek olan Kayıp Şemsiye Masalı isimli masa tiyatrosunu Masal Kutusu'nun Instagram hesabı üzerinden IGTV'den izleyebilirsiniz.

 

British Council


🌟 Nasıl yapılır? | 22 Nisan - 6 Mayıs 2020


British Council, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda eğlenceli İngilizce aktivitelerinden oluşan bir seçkiyi Learn English Kids web sitesi üzerinden 6 Mayıs 2020 tarihine kadar çocuklara sunuyor. Bu kapsamda seçkide yer alan Nasıl Yapılır videosunda çocuklar fasulye bitkisini ev ortamında nasıl yetiştireceklerini öğrenirken, bir yandan da İngilizce öğreniyor.


🌟 Nasıl söylenir? | 22 Nisan - 6 Mayıs 2020


Şarkı söylemeyi ve dans etmeyi seven çocuklar için hazırlanan Nasıl söylenir?videosunda, çocuklar süper uzay ajanları Sam ve Pam ile İngilizce kelimelerin nasıl söylenip telaffuz edildiğini öğreniyor.


🌟 Birlikte Söyleyelim | 22 Nisan - 6 Mayıs 2020


Çocukları şarkı söylemeye ve yeni kelimeler öğrenmeye teşvik eden etkinlikte, çocuklar, Feeling are feelings şarkısıyla nasıl hissettiklerini anlatırken, geleneksel çocuk şarkısı If you're happy and you know it.. ile hem söyleyip hem hareketleri yapmaya çalışıyor. Gökyüzündeki bir yıldız hakkındaki, eski bir çocuk şarkısı olan Twinkle twinkle little star'a da yer veren etkinlik, Old McDonald’ın çiftliği hakkındaki Old McDonald had a farm şarkısıyla da çocuklar, sevimli dostlarımızın kelimelerini ve seslerini öğreniyor.


🌟 Nikki Lilly ile Pizza Tarifi | 22 Nisan - 6 Mayıs 2020


Çocuklar bu videoda, öğle yemeği ya da istedikleri bir öğün için, herkesin sevebileceği dört malzemeli pizza yapımını Nicki Lilly'nin eşliğinde öğreniyor.


🌟 Okuyup öğrenelim| 22 Nisan - 6 Mayıs 2020


Bu etkinlikte, çocuklar süper kahramanlarla ilgili hikayeyi okuyup, alıştırmaları yaparak İngilizce okuma becerilerinin yanı sıra, sözcük bilgilerini de geliştirerek yeni şeyler öğreniyorlar.







bottom of page