top of page

Limited editions


Uluslararası güncel sanat alanının heyecanla takip edilen etkinliklerinden İstanbul Bienali’nin Limited Editions sınırlı üretim edisyon projesi, Türkiye ve dünyadan günümüz sanatının en merak uyandıran isimlerini bir araya getiriyor. Limited Editions projesine eserleriyle katkıda bulunan sanatçılar ise Nevin Aladağ, Halil Altındere, Francis Alÿs, Taner Ceylan, Mark Dion, Elmgreen & Dragset, Ayşe Erkmen, İnci Eviner, Gülsün Karamustafa, Füsun Onur, Michael Rakowitz, Wael Shawky, Adrián Villar Rojas, Lawrence Weiner ve Akram Zaatari.

Sınırlı sayıda ve özel olarak üretilen baskıları sanatseverler için bir araya getirecek İstanbul Bienali Limited Editions projesinden elde edilecek gelir, 2019 yılında düzenlenecek 16. İstanbul Bienali’nde dünya prömiyerini yapacak yeni eser üretimine destek amaçlı kullanılacak. Her biri 35x50 cm boyutunda 15 farklı, özel edisyon içeren İstanbul Bienali Limited Editions setleri, projeye katkıda bulunan sanatseverlere hediye edilecek.

İstanbul Bienali Limited Editions setinin tanıtımı için 23 Mart Cuma akşamı Venedik Sarayı’nda özel bir gece düzenlendi. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, sanat ve iş dünyasının tanınan isimleri ve projeye katkıda bulunan Halil Altındere, Taner Ceylan ve İnci Eviner gibi sanatçılar da katıldı. Orhan Pamuk’un konuşmasının ardından Türkiye güncel sanat alanının önemli isimlerinden Merve Çağlar, Levent Çalıkoğlu, Esra Sarıgedik, Selin Sancaktar, Başak Doğa Temür ve bienal ekibi eserleri tanıttı. Konuşmaların ardından performatif bir sunum gerçekleştirildi.

İstanbul Bienali Limited Editions setleriyle ilgili bilgi almak için 0 (212) 334 07 53 numaralı telefondan Bengisu Çağlayan’a ulaşabilirsiniz.

Limited Edition Projesine Katkıda Bulunan Sanatçılar ve Eserleri

1. İstanbul Bienali (1987) – Füsun Onur, Füsun Onur 2017

2. İstanbul Bienali (1989) – Ayşe Erkmen, Komşu Boşluklar

3. İstanbul Bienali (1992) – Gülsün Karamustafa, Etiket

4. İstanbul Bienali (1995) – Lawrence Weiner, Yetecek Kadar

5. İstanbul Bienali (1997) – Halil Altındere, Köfte Airlines

6. İstanbul Bienali (1999) – Francis Alÿs, Ani'nin Sessizliği filmi için afiş

7. İstanbul Bienali (2001) – Elmgreen & Dragset, Oto-Portre

8. İstanbul Bienali (2003) – Taner Ceylan, Ingres

9. İstanbul Bienali (2005) – Wael Shawky, Kabare Seferleri - Kerbela’nın Sırları

10. İstanbul Bienali (2007) – Michael Rakowitz, Düşman Mutfağı: Kubba Bamia (Yok olmuş yemek tarifi serisi)

11. İstanbul Bienali (2009) – Nevin Aladağ, Barış/Zafer

12. İstanbul Bienali (2011) – Akram Zaatari, Pozlama

13. İstanbul Bienali (2013) – İnci Eviner, Osmanlıları Çağırmak

14. İstanbul Bienali (2015) – Adrián Villar Rojas, Tüm Annelerin En Güzeli serisinden

15. İstanbul Bienali (2017) – Mark Dion, İstanbul’un Dirençli Sualtı Yaşamı

Limited Editions ile ilgili bilgi için: http://limitededitions.iksv.org/

İstanbul Bienali hakkında ayrıntılı bilgi için: http://bienal.iksv.org/tr

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Bienali, 30 yılını özel bir projeyle kutluyor. İstanbul’un ve İstanbulluların sanatla nefes alan otuz yılına bir saygı duruşu niteliği taşıyan çalışmada, 1987’den bu yana düzenlenen her bienalden birer sanatçının bu proje için özel olarak hazırladığı eserlerin sınırlı sayıda üretilen baskıları özel bir sette bir araya getiriliyor.

İstanbul Bienali, bugüne kadar düzenlenen her bienalden birer sanatçının özel olarak üretilen eserlerini Limited Editions setinde bir araya getirdi.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page