top of page

Öktem Aykut’tan yaz sezonuna iki sergi


Öktem Aykut sanat galerisi, yaz sezonunu iki sergiyle birden karşılıyor. Hasan Deniz’in Canavar Meselesi ve Emel Kurhan’ın Kazanan Hepsini Alır başlıklı sergileri 19 Haziran 2021 tarihine kadar galerinin Beyoğlu’ndaki mekânında ziyaret edilebiliyor


Solda: Emel Kurhan, Kazanan Hepsini Alır, 2021, Kumaş üzerine nakış ve akrilik

Sağda: Hasan Deniz, İsimsiz, Canavar Meselesi serisinden, Arşivsel pigment baskı


Emel Kurhan’ın Öktem Aykut ile altıncı tek kişilik sergisi olan Kazanan Hepsini Alır, sanatçının on beş yeni eserini bir arada sunuyor. Sergi, Kurhan’ın kumaş üzerine işlediği desen ve onlara eşlik eden boyamalarını; iskambil, domino, tavla, bulmaca gibi oyunlarını konu edinirken, kendi kendimize ya da sevdiklerimizle oynarken zamanın nasıl geçtiğini unuttuğumuz, talihin gerçek hayattaki ağırlığının omuzlarımızdan bir süreliğine dahi olsa kalktığını hissettiğimiz, tekrar tekrar tekrar oynarken belki de aklımızı kurtardığımız oyunları odağına alıyor. Kurhan’ın sanatında keyif geleneklerine temas eden tematik yönelimleri ile kendisine has bir pop ifade biçimini bir araya getirdiği özgün ikonik kompozisyonları, hafızamızı ancak çok hassas eserlerin yapabileceği şekillerde harekete geçirerek, bize bugünü dahi sevdirmeyi başaran bir iyimserlik ve esenlik sunuyor.



Emel Kurhan, Kazanan Hepsini Alır II ve III, 2021, Kumaş üzerine nakış ve akrilik


Hasan Deniz'in altı eserden oluşan yeni fotoğraf serisi, Canavar Meselesi ise merkezine, Nautilus’u andıran bir nesnenin neredeyse hareketlenip çerçevesinden taşacak şekilde ifade bulan büyük ebatlı triptik fotoğrafı, içinde bulunduğumuz zamanın tarife gelmez yanına bir analoji sunuyor. İsmini Jules Verne’in meşhur Denizler Altında Yirmi Bin Fersah romanından alan sergi, miadı dolmuş savaş ve keşif araçları ile dalgaları, göğü ve çakıl taşlarını bir araya getirerek, bugünü tayin ettiğini düşündüğümüz belirsizliklerin taşıdıkları köklü niteliklere işaret ediyor.


Hasan Deniz, İsimsiz, Canavar Meselesi serisinden, 2009, Arşivsel pigment baskı


Öktem Aykut'un ev sahipliğinde gerçekleşen Hasan Deniz’in Canavar Meselesi ve Emel Kurhan’ın Kazanan Hepsini Alır başlıklı sergilerini 19 Haziran'a kadar galerinin Beyoğlu’ndaki mekânında ziyaret edebilirsiniz.



bottom of page