top of page

Vur, Yağmala, Yeniden oyunu Balat Atatürk Ormanı İzci Evi’nde


Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu sanat ekibi ve oyuncuları, 5 Ağustos’tan itibaren Balat Atatürk Ormanı İzci Evi’nde, Mark Ravenhill’in kısa oyunlarından oluşan Vur, Yağmala, Yeniden başlıklı epik oyununu sahnelemeye başlıyor



Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban ve tüm sanatçı ekibiyle birlikte tüm yaz ve sonbahar dönemini kapsayacak, kısa oyunlardan oluşan büyük bir epik oyun projesine başlıyor. Beş farklı yönetmenin sahneleyeceği, beş episoddan oluşan oyun projesinde, her episodda tiyatro ekibine misafir oyuncular katılıyor. Oyunun yönetmenleri Mert Öner, Melisa İclal Yamanarda, Ebru Nihan Celkan, Gülhan Kadim ve Doğu Akal’dan oluşurken 5 Ağustos’ta ilk prömiyeri gerçekleşecek ilk episodda misafir oyuncu olarak Beste Bereket yer alıyor.


İzole hayatlar yaşasak da gelişen teknoloji ve haberleşme araçlarıyla birbirimize bağlı olduğumuzu ve birbirimize karşı sorumluluklarımızın olduğunu konu alan oyunda, Britanyalı oyun yazarı Mark Ravenhill’in kaleme aldığı savaş, barış, otorite, özgürlük, demokrasi, suç, ceza, hastalık, şiddet temaları üzerine yazılmış, Ayberk Erkay tarafından Türkçeye kazandırılmış 17 kısa oyun yer alıyor. Kısa oyunlar Dün Bir Olay Meydana Geldi, Cennet Yeniden, Korku ve Sefalet, Savaş ve Barış, Dünyalar Savaşı, Tahammülsüzlük, Aşık Kadınlar, Troyalı Kadınlar, Aşk (Ama Bir Yere Kadar), Tanrıların Şafağı, Ana, Suç ve Ceza, Bir Ulusun Doğuşu, Odysseia, Mikado ve Kıyamet Savaşı'ndan oluşuyor.



Balat Atatürk Ormanı İzci Evi’ni açık hava gösteri alanına dönüştüren projedeki oyunların ilk episodu 5 Ağustos’ta, ikincisi 19 Ağustos’ta, üçüncüsü 12 Eylül, dördüncüsü 16 Eylül ve beşincisi ise 30 Eylül’de prömiyerlerini gerçekleştirecek ve her hafta Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 21:00’de sahnelecek. Yoğun bir prova ve oyun süreciyle tamamlanacak projenin, Ekim sonuna kadar devam edecek. Ekim 15’den itibaren, proje kapsamında sahnelenen tüm kısa oyunların (17 kısa oyun) arka arkaya tüm gün sürecek tek bir oyun şeklinde sahneleneceği özel gösterimler seyirciyle buluşması planlanıyor.











bottom of page