top of page

TÜYAP'ta sanat ve kitap fuarı


Artist 2019/29. İstanbul Sanat Fuarı, TÜYAP 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'yla eş zamanlı olarak 2 Kasım'da açıldı

☕️ 1 dakikalık okuma

Artist 2019 ve 38. Uluslararası Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Adnan Özyalçıner, 29. İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Mevlut Akyıldız, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Hugo Setzer ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün katılımıyla açıldı.

"Faust" ana temasıyla, sanat galerilerinin yanı sıra bağımsız gruplar, çeşitli sanat inisiyatifleri, üniversiteler ve genç sanatçılara da yer veren Artist 2019 kapsamında Sanatçı Onur Ödülü Mevlut Akyıldız’a ve Sanatsever Kurum Onur Ödülü ise İstanbul Kültür Üniversitesi’ne değer görüldü. Artist 2019'la paralel olarak gerçekleşen 38. İstanbul Kitap Fuarı ise “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” teması etrafında şekillendi. Adnan Özyalçıner'in onur yazarı olarak yer alacağı fuarda yurt içi ve yurt dışından birçok yayın evi ve sivil toplum kuruluşu yer alırken, fuar kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan etkinliklerin yanı sıra imza günleri de düzenlenecek.

2 Kasım'da başlayan Artist 2019/29.İstanbul Sanat Fuarı ve paralelindeki 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 10 Kasım Pazar gününe kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaret edilebilir.

bottom of page