top of page

Topraklanma konuşmaları KTSM'de devam ediyor

Kale Grubu’nun “toprak” üzerine birlikte düşünmek ve disiplinlerarası yeni ilişkiler kurmak üzere başlattığı Topraklanma başlıklı çevrimiçi konuşma dizisi Ağustos ayına kadar Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde (KTSM) devam ediyor. Sanatçı Yasemin Özcan tarafından kurgulanan seri, sanat, mimari, tasarım, ekoloji, gastronomi, arkeoloji ve seramik gibi farklı disiplinlerden katılımcıları bir araya getiriyor



Mekânları yaşatmayı önemseyen ve bu mekânlara yeni anlamlar katmak için çalışan Kale Grubu, dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağı inancını Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde hayata geçirdiği projelerine de yansıtmayı hedefliyor.


Geçtiğimiz günlerde insanların kendi dünyalarından başlatacağı küçük değişimlerin birleşerek büyük bir harekete dönüşeceği inancıyla “İyi Bak Dünyana” hareketini başlatan Kale Grubu, KTSM’de dünyayı insan, mekân ve anlam üzerine kurgulayan projelere ev sahipliği yapıyor. Buradan yola çıkarak KTSM, disiplinlerarası yeni ilişkiler kurmak üzere Topraklanma başlıklı yeni projesini hayata geçirdi.


Elif Çak, Mono, 2018


Dünyanın sıra dışı zamanlar yaşadığı bir dönemde yükselen gerilimin dönüşebilmesi için Topraklanma’ya ihtiyaç olduğu düşüncesiyle sanatçı Yasemin Özcan tarafından kurgulanan çevrimiçi konuşmalar dizisinin ilk toplantısında, Mutfağın Toprağı başlığıyla tasarımcı-sanatçı Elif Çak ve duyu analisti Elvan Uysal Bottoni ağırlandı.


“Toprak” üzerine birlikte düşünmek ve disiplinlerarası yeni ilişkiler kurmak üzere tasarlanan Topraklanma konuşmaları, sanat, mimari, tasarım, ekoloji, gastronomi, arkeoloji ve seramik gibi farklı disiplinlerden katılımcılarla ayda bir olarak gerçekleşecek.


Ağustos ayına kadar devam edecek Topraklanma başlıklı konuşma dizisinin programı şu şekilde:


▪️Nisan 2021 / Gülşah Mursaloğlu (Sanatçı) & Refik Akyüz (Fotoğraf Profesyoneli/ Bahçeci)

▪️Mayıs 2021 / Kutluhan Özdemir (Çiftçi) & Sibel Horada (Sanatçı)

▪️Haziran 2021 / Yiğit Ozar (Arkeolog) & Aslıhan Demirtaş (Mimar)

▪️Temmuz 2021 / Evrim Kaya (Sinema Yazarı) & Serra Müderrisoğlu (Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi)

▪️Ağustos 2021 / Ömer Selçuk Baz (Mimar)


Tasarımcı ve sanatçı Elif Çak ile duyu analisti Elvan Uysal Bottoni’nin buluştuğu etkinliğin Mutfağın Toprağı başlıklı ilk toplantısını KTSM’nin Youtube kanalı üzerinden izleyebiilir, proje kapsamında gerçekleşecek tüm yayınları KTSM sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.


All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page