top of page

Tarabya Kültür Akademisi'nin konuk sanatçıları belli oldu


Tarabya Kültür Akademisi’nin yeni konuk sanatçıları belli oldu: 250 aday arasından, Almanya’da ikâmet eden ve bağımsız bir jüri tarafından seçilen farklı disiplinlerden 21 sanatçı Ekim ayından itibaren Boğaziçi kıyısına taşınacaklar. Kültür Akademisi bursuna hak kazanan adaylar arasında sanatçı Tanja Ostojić, yazar Dieter Gräf, gazeteci Ulrich Gutmair, müzisyen Thea Soti ve yönetmen ve oyuncu Tamer Yiğit bulunuyor

Tarabya’daki konutlarda bugüne dek seksenin üzerinde sanatçı yaşadı ve çalıştı. Beş kişiden oluşan bağımsız bir jüri, bu kez 2019/2020 dönemi için rezidansta kalmaya hak kazanan adayları belirledi. Alman kültür insanları ve Almanya’da yaşayan ve çalışan Türk-Alman sanatçı ikilileri, mimari, görsel sanatlar, sahne sanatları, tasarım, edebiyat, müzik, film, gazetecilik ya da kültürel teori dallarında açık-çağrı yöntemiyle doğrudan adaylık başvurusunda bulunabildiler. Burs giderleri Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Akademinin küratörlük görevi ise Goethe-Institut’a verilmiştir.

2019/2020 konuk sanatçıları (1 Ekim 2019 – 31 Ocak 2020)

Stefan Endewert (Güzel Sanatlar) Ulrich Gutmair (Gazetecilik/ Kültürel Teori) Manaf Halbouni (Güzel Sanatlar) Steffi Niederzoll (Film) Thea Soti (Müzik) Viron Erol Vert (Güzel Sanatlar)

1 Şubat 2020 – 31 Mayıs 2020: Mehtap Baydu (Güzel Sanatlar) Sivan Ben-Yishai (Literatur) Anıl Eraslan (Müzik) Mona Mahall & Aslı Serbest (Güzel Sanatlar) Ezgi Kılıçaslan (Film) Stefan Weidner (Gazetecilik/ Kültürel Teori) Tamer Yiğit (Sahne Sanatları)

1 Haziran 2020 – 30 Eylül 2020: Patrizia Bach (Güzel Sanatlar) Dieter Gräf (Literatur) Kübra Gümüşay (Gazetecilik/ Kültürel Teori) Tanja Ostojić (Güzel Sanatlar) Katerina Pelosi & Rosa Wernecke (Sahne Sanatları) Laura Ritzmann de Oliveira Mello (Müzik)

bottom of page