top of page

Step Talks ile güncel sanat diyalogları şehre yayılacak


25-28 Nisan tarihleri arasında Tomtom Designhood ve Çağdaş İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen Step Istanbul kapsamında düzenlenen Step Talks konuşma programı, güncel sanata dair konu başlıkları ile Özel İtalyan Lisesi’nin bahçesinde sanata dair yepyeni etkileşimler yaratacak

Erişilebilir sanat fikri ile yola çıkan ve sanata “ilk adım” niteliğinde olmayı hedefleyen Step Istanbul, 25-28 Nisan tarihleri arasında Tomtom Kırmızı ve İtalyan Lisesi’nin bahçesinde düzenlenecek. Step Istanbul kapsamında düzenlenen konuşma programı Step Talks, izleyicileri güncel sanatın farklı alanları üzerine renkli konuşmaların gerçekleşeceği eşsiz bir atmosfere davet ediyor.

Genç küratör Bala Gürcan tarafından hazırlanan program, Küresel Sanat Dünyasının Güncel Dinamikleri, Sanat Üretimi Üzerine Diyaloglar, Güncel Sanatı Yorumlamak: Sanat Eleştirisi & Küratöryel Pratikler ve Gelecek Şimdi: Dijital Alanlar ve Yeni Medya Sanatı kategorileri altında düzenlenecek. Program, konuşmalar kapsamında sanatın farklı alanlarında başarılı işlere imza atan kişileri bir araya getirecek.

İtalyan Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek konuşma programında, kültür sanat yazarı Hatice Utkan Özden, küratör Ulya Soley, akademisyen Melike Bayık, koleksiyoner Mehmet Ali Bakanay, sanat eleştirmeni Kültigin Kağan Akbulut’un yanı sıra, sanatçılar Ayça Telgeren, HUO RF, yeni medya sanatçı kolektifi Oddviz ve Art On Galeri Direktörü Gökşen Buğra gibi isimler de yer alacak.

Sanata dair yaklaşımları daha fazla araştıran, okuyan ve öğrenen bilinçli bir genç nesil yetiştirme heyecanı ile yola çıkan Step Istanbul’un Özel İtalyan Lisesi I.M.I’nın bahçesinde düzenleyeceği programın açılış oturumu akademisyen, küratör ve sanat yazarı Marcus Graf gerçekleştirecek.

Tomtom Mahallesi’nin keyifli atmosferinde gerçekleştirilecek konuşma programına, izleyicilerin uzun saatler geçirebileceği sanat yürüyüşleri, gastronomi, tasarım aktiviteleri gibi paralel programlar da eşlik edecek.

26-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek Step Talks programına ilişkin detaylar ve konu başlıkları şu şekilde:

Küresel Sanat Dünyasının Güncel Dinamikleri konuşma serisi kapsamında güncel koşullardaki galeri, fuar ve müzayede ekosistemi konuşulacak ve koleksiyonerliğe yeni başlayan gençlere, koleksiyoncuların kişisel bakış açıları üzerinden tavsiyeler verilecek.

Sanat Üretimi Üzerine Diyaloglar serisinde; yeni mezun olan veya galeriler ile ilişki kurmayı hedefleyen sanatçıların ve sanat üreticilerinin yol haritası çizmelerine yardımcı olacak diyaloglara yer verilecek.

Güncel Sanatı Yorumlamak: Sanat Eleştirisi & Küratöryel Pratikler serisi; sanat yazarlığının ve küratöryel pratiklerin, güncel sanat yaklaşımlarıyla paralel olarak geldiği noktayı inceleyecek ve yeni nesil temsilcilerine önemli sektörel içgörüler kazandıracak.

Gelecek Şimdi: Dijital Alanlar ve Yeni Medya Sanatı serisi; güncel sanat pazarında yeni medyanın ve dijital sanatın artan etkisine, ve buna bağlı olarak gelişen yeni satış tekniklerine ve koleksiyon oluşturma biçimlerine ışık tutacak.

Erişilebilir sanatı keşfetmeyi bekleyen ziyaretçilerine “bir adım” niteliğinde olmayı hedefleyen Step Istanbul, ziyaretçilerini 25-28 Nisan tarihleri arasında Tomtom Kırmızı ve İtalyan Lisesi’nin bahçesinde keyifle vakit geçirebilecekleri, aynı zamanda sanat üzerine konuşma programı ve paralel etkinliklere de katılabilecekleri sanata dair yepyeni bir keşif alanı yaratıyor.

Program detaylarını Step Istanbul’un web sayfası üzerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. Step Talks, programı konuşma dili Türkçe’dir ve program kapsamındaki konuşmalara katılım ücretsizdir.

bottom of page