top of page

SALT'ın Ev-Kesit sunumu erişimde

SALT'ın Tek ve Çok sergisi kapsamında hazırlanan ve 80’ler Türkiye’si evlerinde bulunan tipik ürünlerin çizimlerine, içerik ve işlevlerine dair metinlerin eşlik ettiği Ev-Kesit başlıklı sunum çevrimiçi olarak incelenebiliyor


SALT'ın Ev-Kesit sunumundan, Paralel Telefon

Geçtiğimiz yıllarda SALT Galata'da gerçekleşen, Türkiye’de 1955-95 dönemini, adım adım gerçekleştirilen sanayileşme ve uzantısındaki tasfiyenin meydana getirdiği nesneler aracılığıyla ele alan ve endüstri ürünlerinin ilk kez geniş bir alıcı kitlesiyle buluştuğu 80’li yıllarda dolaşımda olan nesnelerden derlenen Tek ve Çok sergisi kapsamında hazırlanan Ev-Kesit sunumu, 1987 yılındaki Türkiye’nin büyücek bir şehrinde hayalî bir apartman dairesini merkezine alıyor.


Dönemin düşük ve yüksek teknoloji ürünlerini bir ev ortamında inceleme imkânı sağlayan sunum, ayrıca 80’lerin alametifarikası niteliğindeki bir dizi eşya hakkında da tarifler içeriyor. Baba/damat terliği, paralel telefon, davul fırın gibi bir dizi eşyaya yer veren sunumda, bazısı hiçbir zaman ölçekli bir çizimle ifade edilmemiş, bazısı hayli karışık teknik çizimler üzerinden üretilmiş onlarca nesne bu kesitte bir araya geliyor. Sunum; eşya ve ortamı bir teknik resim mesafesine yerleştiriyor.

Eşyanın üretimi ve dolaşımına yönelik, araştırma temelli Tek ve Çok sergisi için hazırlanan ve güncellenerek çevrimiçi erişime açılan Ev-Kesit sunumunu, SALT'ın web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

All rights reserved. Unlimited Publications.

Meşrutiyet Caddesi No: 67 Kat: 1 Beyoğlu İstanbul Turkey

Follow us

  • Black Instagram Icon
bottom of page