top of page

SALON Edebiyat Fransız yazar Mathias Énard’ı ağırlıyor


Institut français Türkiye’nin çevrimiçi edebiyat konferansı serisi SALON Edebiyat 28 Ekim saat 19:00’da Fransız yazar Mathias Énard’ı konuk alıyor. Yazar ve çevirmen Yiğit Bener moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşiye Énard’ın Pusula başlıklı romanının çevirmeni Ebru Erbaş da eşlik ediyor


Mathias Énard portre fotoğrafı


Institut français Türkiye’nin fikir tartışması ve edebiyat dünyasına uzun soluklu olarak katkı sağlamak amacıyla düzenlediği SALON Edebiyat konferans serisinin yedinci edisyonu geleceği görerek bugünü deşifre eden Fransız yazar Mathias Énard’ın katılımında gerçekleşiyor.


Pusula adlı kitabında tarihle olan yakınlığına, birinci şahsın ağzından yazılmış beş yüz sayfalık tek bir cümleden oluşan Mıntıka adlı romanında ise çağdaşa olan hakimiyetine tanık olduğumuz, 2008 Décembre Ödülü, Candide Ödülü ve 2009 Livre Inter Ödülü gibi birçok ödüle sahip olan Énard’ın Yiğit Bener’le buluşmasında, yazarın Pusula romanı çevirisi ile 2019 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’ne layık görülen Ebru Erbaş da yer alıyor.


Haziran ayında gerçekleşen altı konferansta yaklaşık olarak 2000 katılımcıya ulaşan Institut français Salon Edebiyat serisi konferanslarında izleyiciler sorularını konuşma alanına yazıyor ve konuşmalar tamamlandıktan sonra soru-cevap bölümüne geçiliyor.


Zoom sitesi üzerinde gerçekleşen SALON Edebiyat konferanslarına katılım ücretsizken, konferansı izlemek için Institut français Türkiye’nin web sitesinden etkinliğe kayıt olmak gerekiyor.

bottom of page