top of page

Salon 01 London

Bottega Veneta, Tyron Lebon tarafından yönetilen Salon 01 London adlı filmini 14 Aralık 2020 Pazartesi günü, saat 16:00’da İnternet sitesi ve tüm sosyal medya platformları üzerinden yayınladı. Film izleyicilere hem 9 Ekim’de Londra’daki Sadler’s Wells tiyatrosunda sınırlı bir seyirci karşısında sergilenen Bottega Veneta İlkbahar- Yaz 2021 defilesini evlerinin konforundan en ön sıradan izleme deneyimi yaşatıyordu hem de post-pandemik dünyada moda sektörünün neye benzeyebileceğine dair ipuçları veriyordu



Bottega Veneta Salon 01, Rosemarie Trockel



İlk salon gösterilerinin sadeliğine atıfta bulunan boş bir sahnede çekilen filmde Bottega Veneta’nın "İz Bırakma" ilkesine uygun olarak, tiyatronun daha önceki performanslarındaki sahne dekorları kullanıldı. Gösteriyi izleyenler arasında Daniel Lee'ye ilham veren ve Bottega Veneta'nın Londra’daki topluluğunu temsil eden Neneh Cherry, Skepta, Michael Clark, Roberto Bolle, Rosemarie Trockel, Sheila Atim, Nubya Garcia, Sue Webster, Tyrone Lebon’un gibi çok sayıda yaratıcı isim yer aldı. Ayrıca defile vesilesiyle Sadler’s Wells tiyatrosu o gün model Rosie Huntington-Whiteley, oyuncu Salma Hayek-Pinault ve Kanye West gibi isimleri de ağırladı.


Bottega Veneta Salon 01, Kitap kapakları



Kırmızı, yeşil, mavi ve sarının alternatif tonlarından oluşan bir kutuya benzetilebilecek podyumda yürüyen monokrom giyimli modellerle sosyal mesafe gözetilerek serpiştirilmiş maskeli seyirciler… Duyulan müzikteki ses Neneh Cherry’ye ait: “Kıyafetler biz kendimizi içlerinde iyi hissedelim diye üretiliyor. Tıpkı içinde uçabileceğiniz bir zırh gibi…”


Bottega Veneta Salon 01 Koleksiyonu’nda içinde yaşadığımız zamanlardan, tutsaklık ile özgürlük arasındaki gerilimden, özgür ve rutin olmanın yıkıcı arzusundan ilham alan koleksiyonda rahatlık ve güven duygusu yeniden yorumlanıyor. Koleksiyonun üzerine inşa edildiği temel kavramlardan biri de nostalji, 70’leri andırıyor… Terzilik geleneği, el işçiliği, rahat çizgiler ve esnek kumaşların cömertçe kullanımı bunun bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.




“Eskiden bana favori kıyafetimi sorsaydınız “favori kıyafetim yok” derdim ama Daniel Lee ile karşılaştığımdan beri artık favori kıyafetlerim var!”





Rosemarie Trockel,

Fotoğraf: Joachim Muller Ruchholtz




“Benim Daniel Lee ile ilgili ilk aynı zamanda en yeni düşüncem işine olan odağını sessiz ve nazik varlığıyla tamamlaması. Lee nefesini asla boş konuşmalar için harcamayan biridir. Bizim çalışma sürecimiz boyunca neredeyse her gün yaşanan bir obje akışı oldu, bana sürekli Milano’dan posta geliyordu. Ben de gelen materyalleri ve bitmiş giysileri akla gelmeyecek birliktelikler yaratarak fotoğrafladıktan sonra Daniel ve ekibine çevrimiçi olarak geri iletiyordum.”




bottom of page